Simpel pastagryde
Denne pastagryde burde jeg have lavet, da jeg som fattig studerende boede i ungdomsbolig, hvor køkkenet bestod af to kogeplader og en vask! Der var ingen plads – og dermed heller ikke plads til opvask, så den forsvandt sjovt nok noget hurtigere end i dag, hvor jeg har rigelig med køkkenbordsplads.
Pastagryde har flere fordele – den kræver næsten ingen køkkenredskaber, den er let at lave, og så er den også billig. I det hele taget en perfekt studenterret eller en billig ret i slutningen af måneden.
Jeg brugte følgende redskaber:
– et spækbræt
– en mellemstor kniv
– en mellemstor gryde
Pastagryde
2 personer
1 løg, hakket i tern
2 fed hvidløg, finthakkede
2 tsk oregano
1 tsk timian
lidt olie til stegning
100-120 g god bacon, skåret i tern
200 g champignons, rensede og skåret i tern
2 gulerødder, vaskede og skåret i tern
500 g flåede tomater
pasta til to personer
2-4 dl vand
salt og peber
Hæld olie i en gryde og varm det op til mediumvarme. Tilsæt løg, hvidløg, oregano og timian og svits det, indtil løgstykkerne bliver bløde. Skær champignons og gulerødder ud og hæld dem i gryden. Skær derefter baconen ud og tilsæt den efter et par minutter. Rør godt rundt. Lad det stege i ca. fem minutter – husk at røre undervejs – og tilsæt så pasta samt to dl vand. Når det begynder at koge, tilsætter du pasta. Læg låg på gryden og lad det koge videre, indtil pastaen er mør. Husk at røre i det undervejs og tilsæt gerne mere vand. Smag din pastagryde til med salt og peber.
Note: Pastagryde er jo en ultrasimpel ret, som du kan pifte yderligere op med flere grøntsager og flere krydderier. Hvis du ikke er underlagt samme benspænd som mig og gerne må hive et rivejern frem, vil jeg da anbefale at file lidt friskrevet ost ud over retten 🙂