rejer i sofrito, rejer, tomatsauce, tomater, løg, hvidløg, skaldyr, tapas

I juli måned tager jeg sydpå – sådan madmæssigt i hvert fald – for nu går turen til det portugisiske køkken! Det er et køkken, jeg ikke ved nok om, så det er jo oplagt at bruge benspændet til at blive klogere på det.

Inden jeg begyndte at læse om det, vidste jeg kun, at der bruges en del fisk og skaldyr i det portugisiske køkken, og at det på mange områder minder om det spanske køkken. Og det er jo ikke så overraskende. Men olivenolie spiller for eksempel også en vigtig rolle i den portugisiske madlavning, ligesom man ofte bruger kartofler som tilbehør – modsat Spanien, hvor man mere hælder til ris. Jeg blev også glad, da jeg opdagede, at der findes flere spændende opskrifter med blæksprutter i det portugisiske køkken, for dem har jeg en svaghed for.

Hvad kender du til det portugisiske køkken? Og er der retter, du kan anbefale?