Juli: Portugisisk mad

Juli: Portugisisk mad

I juli måned tager jeg sydpå – sådan madmæssigt i hvert fald – for nu går turen til det portugisiske køkken! Det er et køkken, jeg ikke ved nok om, så det er jo oplagt at bruge benspændet til at blive klogere på det.

Inden jeg begyndte at læse om det, vidste jeg kun, at der bruges en del fisk og skaldyr i det portugisiske køkken, og at det på mange områder minder om det spanske køkken. Og det er jo ikke så overraskende. Men olivenolie spiller for eksempel også en vigtig rolle i den portugisiske madlavning, ligesom man ofte bruger kartofler som tilbehør – modsat Spanien, hvor man mere hælder til ris. Jeg blev også glad, da jeg opdagede, at der findes flere spændende opskrifter med blæksprutter i det portugisiske køkken, for dem har jeg en svaghed for.

Hvad kender du til det portugisiske køkken? Og er der retter, du kan anbefale?3 thoughts on “Juli: Portugisisk mad”

  • Da vi besøgte Lissabon for 3-4år siden, fik jeg en slags stuvning med svinekød i rød (paprika?) sovs, med kartofler og hjertemuslinger 🙂 Aner ikke hvad retten hed, da menu kortet var på portugisisk, men yderst velsmagende og mættende. Gemalen fik store grillede ansjoser, ikke lige mig, men han var tilfreds. Spændende benspænd 😀

    • Det lyder rigtig spændende – jeg kender ikke retten, men den kunne være interessant at prøve. Tak for at dele 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *