August: Spansk

Tapa del Toro, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

I august bevæger jeg mig lidt østpå i forhold til juli måned – i de kommende uger laver jeg nemlig spansk mad! Og spansk mad minder selvfølgelig på nogle punkter om portugisisk mad, da de to lande støder op mod hinanden, men der er flere forskelle. For eksempel bruges der ofte flere kartofler i portugisisk madlavning, mens spanierne i højere grad sværger til ris. Det portugisiske køkken bygger i høj grad på fisk og skaldyr, mens det spanske køkken også ofte inkluderer svinekød i madlavningen, og så er selvfølgelig krydderierne, hvor spanierne er særligt glade for paprika og safran. Jeg har i øvrigt snuset lidt til det spanske køkken tidligere, da jeg har haft et tapas-benspænd for nogle år siden.

Det spanske køkken er højt skattet hos mange modsat det portugisiske, som lidt ufortjent har et dårligt ry. Det er synd, for begge madkulturer har meget at byde på, og som så mange andre store lande så råder Spanien over mange regionale retter. Det er selvfølgelig begrænset hvor mange, jeg kan nå at afprøve i løbet af den næste måneds tid, men jeg håber, at jeg får prøvet nogle nye spændende retter, jeg ikke selv har smagt før.

Har du en yndlingsret fra Spanien? Og er der spanske retter, du i det hele taget vil anbefale?7 thoughts on “August: Spansk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *