August: Spansk
I august bevæger jeg mig lidt østpå i forhold til juli måned – i de kommende uger laver jeg nemlig spansk mad! Og spansk mad minder selvfølgelig på nogle punkter om portugisisk mad, da de to lande støder op mod hinanden, men der er flere forskelle. For eksempel bruges der ofte flere kartofler i portugisisk madlavning, mens spanierne i højere grad sværger til ris. Det portugisiske køkken bygger i høj grad på fisk og skaldyr, mens det spanske køkken også ofte inkluderer svinekød i madlavningen, og så er selvfølgelig krydderierne, hvor spanierne er særligt glade for paprika og safran. Jeg har i øvrigt snuset lidt til det spanske køkken tidligere, da jeg har haft et tapas-benspænd for nogle år siden.
Det spanske køkken er højt skattet hos mange modsat det portugisiske, som lidt ufortjent har et dårligt ry. Det er synd, for begge madkulturer har meget at byde på, og som så mange andre store lande så råder Spanien over mange regionale retter. Det er selvfølgelig begrænset hvor mange, jeg kan nå at afprøve i løbet af den næste måneds tid, men jeg håber, at jeg får prøvet nogle nye spændende retter, jeg ikke selv har smagt før.
Har du en yndlingsret fra Spanien? Og er der spanske retter, du i det hele taget vil anbefale?
Det lyder spændende med dit nye benspænd! Lige nu kan jeg kun huske to lækre spanske retter, gazpacho og crema catalana. Jeg glæder mig til at se, hvad du kaster dig over 🙂
Jeg kan allerede nu røbe, at der kommer et par grillretter – de kommer nemlig på bloggen i starten af næste uge 😀
Måske en spansk dessert? F.eks Flan eller en anden af de desserter, som står og frister i restaurantens køledisk.
Ja, det bør jeg huske – har dog ikke bestemt mig for en endnu.