Arroz con Pollo – spansk kylling

Arroz con Pollo – spansk kylling

Arroz con Pollo er en spansk kyllingeret, og det er samtidig også den sidste ret, jeg når i forbindelse med mit spanske benspænd, for septembers benspænd lurer lige rundt om hjørnet.

Retten findes i mange udgaver, men som udgangspunkt laves den på kylling, ris, løg, hvidløg, tomater og chili. Jeg har blandt andet set versioner med hvidvin og oliven i, og du kan selvfølgelig smage den til, så den passer lige til dine smagsløg.

Jeg skelede lidt til en Arroz con Pollo opskrift fra Delish, men justerede målene, så de passede til mit forråd af råvarer.

Arroz con Pollo
7-8 personer

1 kylling, skåret i 8-10 dele
5 dl basmatiris
1 l vand
olie til stegning
1 stort løg, hakket
4 fed hvidløg, pressede
2 røde peberfrugter, skåret i tern
1 dåse tomatkoncentrat, ca. 70 g
400 g hakkede tomater
1 spsk røget paprika
1 spsk mediumstærk chili
1 spsk sød paprika
1½ tsk salt
1 tsk knust peber

Start med at bringe vandet i kog og hæld derefter risene i. Sluk for varmen og lad risene trække, mens du går videre med retten. Gnid kyllingestykkerne med hvidløgene. Rør paprika, chili og paprika (!) sammen med salt og dup kyllingestykkerne med det. Hæld en god sjat olie på en stor høj sautérpande og brun kyllingestykkerne i det – evt. af to omgange. Tag kyllingestykkerne af panden, tilsæt lidt olie til panden og steg så løg og peberfrugter, indtil de bliver bløde. Tilsæt tomatkoncentrat og lad det simre i kort tid, inden du rører risene, vandet og tomater i. Put kyllingestykkerne ned i risblandingen, læg låg på gryden og skru lidt ned for varmen. Lad det simre i ca. 40 minutter – husk at røre i det et par gange undervejs og tilsæt evt. lidt mere vand, hvis retten er ved at tørre ud. Smag til med salt og peber.

Arroz con Pollo serveres, som den er – gerne med lidt hakket koriander ovenpå.

Note: Arroz con Pollo er en forholdsvis mild ret. Denne portion rækker til mange, så jeg frøs flere portioner ned, så vi har til en hurtig omgang aftensmad en anden god gang. Jeg havde oprindeligt tænkt mig, at jeg skulle putte oliven i, da de ville give lidt kant til smagen, men det glemte jeg desværre, så det må blive en anden god gang.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *