Tomatmarineret kylling

tomatmarineret kylling, kylling, marinade, kylling, tomatpuré, oregano, olivenolie, rørsukker, paprika, chiliI mandags ledte jeg efter økokylling på tilbud, men der var ingen at få – øv. Jeg måtte derfor kaste mig over en bornholmerkylling i stedet, og da jeg kom hjem i går, marinerede jeg den i en times tid, inden den blev sendt til solskoldning i ovnen. Jeg brugte et par friske mini-chilier fra urtebedet.

Tomatmarineret kylling
ca. 5-6 personer

stor kylling

Marinade:
1 dåse tomatpuré
2 spsk frisk oregano
½ dl olivenolie
2-3 spsk rørsukker
1 tsk paprika
2-3 mini-chilier, finthakket
salt

Marinaden blandes, og kyllingen smøres godt ind i stadset. Læg den i en pose og luk den godt til, inden du lader kyllingen hvile i køleskabet en times tid. Tag den ud af posen, læg den i et ildfast fad og hæld et par dl vand i. Steg kyllingen ved 200 grader i ca. en time.

Note: Gemalen roste kyllingen flere gange – både i går og i dag (der var godt med kød på, så den udgjorde også frokost for mig samt aftensmad til os begge), for ikke alene var marinaden i sig selv lækker, når den blev kombineret med kyllingen – væden i bunden af fadet var også dejlig smagfuld efter endt stegning. Retten vil derfor være fin at kombinere med ris, da der så er lidt sauce at dyppe risene i.

Kyllingen blev serveret med en blomkålssalat, der selvfølgelig bestod af blomkål – samt lækre, lækre danske snacktomater, frisk oregano og en dressing bestående af tahin, creme fraiche, salt, peber og lidt paprika. Blandingsforholdene i dressing var dog ikke helt optimale – lige en anelse for meget tahin – så den får I først, når jeg har finpudset kombinationen. Men et billede skal I da have:

10 thoughts on “Tomatmarineret kylling

  1. Nu er det ikke lang tid siden, at jeg tilberedte min allerførste hele kylling (som faktisk var skåret i to halve, så det gælder næsten ikke), så det er dejligt med lidt inspiration til, hvad jeg skal gøre næste gang 🙂
    Salaten ser ellers lækker ud, så det er heldigt, at man ikke kan smage den gennem bloggen – vi glæder os til at få den finpudsede opskrift.

  2. Det lyder som en skøn sommermiddag, Piskeris! Det er sjovt som min barndoms søndagsmiddag har ændret sig med årene. Dengang fik man ‘kyllingesteg med kartofler og agurkesalat’ – ikke mere tilbehør.

    • Hehe, ja der er sket lidt siden da. Det er nu længe siden, jeg har fået agurkesalat – det trænger jeg snart til 🙂

  3. Sådan en stor karl af en bornholmerkylling smager bare godt. Og din tomatiserede udgaver lyder som om den bestemt er værd at prøve. Vi har lige spist en af vores egne store kyllinger. Den var kæmpestor og kødfuld og guskelov skal gemalen ned og hente kyllinger, så vi igen kan blive beriget med både æg og kylling. Mums

    • Det synes jeg bestemt skal afprøves – og husk at lave en portion ris til, som du kan kombinere med dyppelsen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *