Kylling i jordnøddesauce

Kylling i jordnøddesauce

Der er visse ingredienser, der hæver succesraten i køkkenet betragteligt, når vi taler om smag. En af disse er kokosmælk, for hvor kan man dog gøre mange retter lige det nøk mere velsmagende, hvis blot man tilsætter en sjat kokosmælk! At det så ikke er særlig sundt kaloriemæssigt er selvfølgelig et minus og en af grundene til, at jeg holder lidt igen med at bruge det i tide og utide. Men skal du bruge kokosmælk i en ret, så tag endelige den normale udgave og ikke lightversionen, som bare er kokosmælk tilsat vand.

Denne lækre ret, som vi fik både søndag og mandag, fandt jeg inspirationen til, da jeg bladrede i det lille hæfte ‘THAI køkkenet’, som jeg købte i supermarkedet for nogle år siden. Tidligere på ugen havde jeg fundet økokylling på tilbud, så nu var det tid til en gang thai med kylling, og da jeg også havde en lille rest peanutbutter, så var det oplagt at kaste sig over denne ret. Jeg var udgået for citrongræs og rejepasta, og chiliflagerne erstattede jeg med sambal oelek. Derudover valgte jeg at skære en hel broccoli i mundrette stykker (også stokken – den kan sagtens spises!) og kogte dem nogle få minutter, så jeg kunne bruge dem som tilbehør ud over jasminrisene.

Kylling i jordnøddesauce

5-6 personer

1 kylling på ca. 1½ kg
1 dåse kokosmælk
2 friske grønne små og onde chilier
2 spsk korianderfrø
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk sambal oelek
1 tsk presset hvidløg
1 tsk finthakket ingefær
2 tsk rørsukker
2 spsk rapsolie
3 spsk grov peanutbutter
3 spsk fiskesovs
saften fra to limefrugter

Partér kyllingen i portionsstykker (lår, bryst osv.) og læg dem i en gryde. Hæld kokosmælk over sammen med 2½ dl vand og de grønne chilier. Bring det i kog og lad det simre under låg i en halv time, indtil kødet er mørt.

Rist koriander, spidskommen og sambal oelek på en tør pande, til det dufter. Stød det i en morter sammen med hvidløg, ingefær og sukker. Svits denne blanding i noget olie i nogle få minutter. Tag kyllingestykkerne op af kokosmælken og læg dem til side. Hæld kokosmælkeblandingen over krydderierne på panden og lad det simre ca. 20 minutter. Tilsæt peanutbutter under omrøring, indtil det er opløst, og læg så kødet tilbage i saucen og lad det simre i 10 minutter. Smag til med fiskesovs og limesaft.

Note: Virkelig lækker ret, hvor den cremede sauce spillede godt sammen med kyllingen og den sprøde broccoli. En god ret til gæster eller til mad i flere dage.22 thoughts on “Kylling i jordnøddesauce”

 • … og du har forresten helt ret mht. kokosmælk – både dens gode smag og det tumpede i at bruge penge på lightversioner ;D

 • Uhm altså, sådan en kokos/peanut ting er næsten en af mine yndlingssaucer – og du har helt ret i at kokosmælk kan gøre underværker for en ellers småkedelig sauce.

  Jeg læste hos foodfanatic at hun anbefalede et bestemt mærke hun køber i en etnisk butik, så den skal jeg også på jagt efter – indtil nu har jeg mest købt de små blå/grønne dåser på 165 ml, da jeg så bilder mig selv ind at jeg ikke bruger helt så meget!!

 • Xenia – mange tak. Jeg er også kommet til at købe kokosmælk flere gange her på det sidste, hvor jeg troede, vi var løbet tør, så jeg har 'desværre' en række, jeg skal have brugt 🙂

 • Nej hvot er det lækkert – heldigvis nåede jeg at smutte i seng inden du udgave dit indlæg…

  Men tror bestemt dette skal prøves en af dagene.

  Knus Grith

 • Arrhj Piske, det lyder jo bare helt vildt lækkert! Men alligevel også som en kaloriebombe, trods den sunde kylling og broccoli 🙂 Jeg tror bestemt denne ret skal afprøves en dag. Jeg har så bare et lille problem med gemalen, der ikke er særlig vild efter peanutbutter :/
  ØV!

 • Det lyder sundt og meget, meget lækkert, Piskeris! Den jordnøddesauce skal prøves her så snart som muligt (tror dog jeg dropper fiskesaucen) 😉

 • Generelt er mad i lightudgaver dødsyge (altså selvfølgelig lige bortset fra Pepsi Max selvfølgelig!!). Jeg er klart tilhænger af de “normale” og mere smagfulde udgaver – så hellere bruge dem i mindre omfang. Jeg er egentlig ikke ret vild med peanutbutter, men har netop også thaiopskrifter med peanutbutter, der smager himmelsk, så er jeg klart “på”. Men “rå” peanutbutter er ikke lige mig (formentlig godt, at jeg ikke voksede op i USA så 😀

 • Kristine – det er ikke så galt, hvis man sammenligner med en række andre thairetter, hvor man gerne bruger en hel dåse kokosmælk til en ret, som kun er til 3-4 personer. Men havde jeg ikke tilføjet en ordentlig portion broccoli ved siden af, ville anretningen også have været en anelse tung 🙂

 • NYBH – efter jeg faldt over Jif, så kan jeg meget bedre forstå amerikanerne på det punkt – det er en rigtig lækker peanut butter 🙂

 • Camilla – hehehe! Sjovt nok er det altid på sodavandsområdet, at folk vil gøre en undtagelse (og jeg er også en af dem).

  Den eneste gang, hvor jeg har kunnet lide peanut butter rå, var da jeg faldt over det amerikanske mærke Jif – nøj, det smager godt! Så vil du prøve det rå, kan jeg anbefale det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *