Larb gai og mangosalat

Tidligere på ugen havde vi gæster, og jeg ville fremtrylle noget thaimad, som var hurtigt at lave. Valget faldt på en af de lækre thairetter, som Foodfanatic har blogget om. Jeg undlod mynte og chiliflager (som jeg erstattede med stødt chili), og så brugte jeg også mindre kød. Til retten blandede jeg en mangosalat, som kan laves på mange måder. Jeg valgte en ret enkel måde men var lidt uautoriseret og puttede også bønnespirer i. Vil du have den mere autentisk, undlader du disse.

Larb gai
4 personer

450 g kyllingefilet, kåret i strimler
lidt olie til stegning
8 spsk jasminris
2 rødløg, skåret i tynde skiver
4 forårsløg, skåret i tynde skiver
et bundt frisk koriander, hakket
saften fra to citroner
4 spsk sukker
2 spsk fiskesovs
lidt chilipulver

Hæld de ukogte ris på en pande og rist dem ved middelvarme, indtil de er gyldne.  og varm dem langsomt op. Rist dem på panden til de er gyldne og giv dem så en omgang i minihakkeren, blenderen eller hvad du nu har, der kan finthakke dem godt og grundigt.

Steg kyllingestykkerne i en smule olie, til de er gennemstegte, og kom dem i et fad, hvor du vender dem med resten af ingredienserne. Smag til med sukker, fiskesovs, citronsaft og/eller chili. Servér retten med det samme.

Note: Lækker og frisk ret, som er utrolig let at lave. Den største udfordring er faktisk at få fat i koriander, og det måtte jeg få en af gæsterne til, for jeg havde ikke heldet med mig. De sprøde små riskorn var ret fascinerende og gav et godt ‘knas’ til retten.

Mangosalat
6 personer

1 lille iceberg salat
isterninger
1 mango – moden men fast
½ dl friskpresset appelsinsaft
(uautoriserede bønnespirer)

Iceberg salaten skylles godt. Du bør nok rive bladene i mindre stykker, men jeg valgte at snitte dem til fine strimler. Hæld salaten i en stor skål med masser af koldt vand og hæld godt med isterninger i. Det er et rigtig godt trick til at gøre salaten ekstra sprød og lækker, og du kan samtidig lave salaten tidligere i madlavningen, end du ellers ville gøre. Lad salaten ligge i isvandet i en halv time inden servering – hæld flere isterninger i, hvis de første smelter for hurtigt. Skær mangoen i smalle skiver og bland dem med den afdryppede salat same appelsinjuice.

Note: Enkel, frisk og sprød – rigtig fin som tilbehør til den foregående ret.



12 thoughts on “Larb gai og mangosalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.