Wannabe phad thai

Wannabe phad thai

I sidste uge ville jeg lave en omgang phad thai, og jeg havde skelet lidt til en opskrift i ‘Lækre originalopskrifter fra Asien II’ inden. Jeg var dog ikke helt i stødet til at følge en opskrift den aften, så jeg tog mig visse friheder undervejs, og spørgsmålet er, om retten ligger tæt nok på den originale til at kunne være en ‘rigtig’ phad thai. Originalt skal man bruge risnudler, men jeg havde kun nogle meget tynde på det tidspunkt, så dem valgte jeg at udskifte med ægnudler. Jeg ændrede på mængderne af rejer og svinekød, og så måtte jeg undvære kinesisk purløg.

Wannabe phad thai

2 personer

100 g ægnudler
lidt olie
2 fed pressede hvidløg
en lille rød chili
100 g svinekød i små stykker
80 g hakkede rå rejer
1 spsk fiskesauce
1 spsk friskpresset limesaft
1 tsk brun farin
1 æg, pisket
100 g bønnespirer
lidt frisk koriander
1 håndfuld jordnødder

Ægnudlerne koges efter anvisningerne på pakken. Imens opvarmes olien i en wok, og du tilsætter hvidløg, chili og svinekød. Steg det i et par minutter og tilsæt så rejerne og steg videre et par minutter. Vend de kogte nudler i wokken og lad det stege et minuts tid. Tilsæt derefter fiskesauce, limesaft, brun farin og æg. Vend det grundigt, indtil æggemassen er blandet godt ind i retten og er stegt. Drys med bønnespirer, jordnødder og koriander og servér med det samme.

Note: Retten overraskede mig positivt – jeg var ellers lidt skeptisk over for ægget og syntes idet hele taget, at blandingen var lidt underlig, men det fungerede fint. Jeg savnede lidt nogle flere grøntsager i retten, men det kan du i princippet sagtens tilføje, ligesom du kan lave en salat ved siden af. Men i sig selv er retten som sagt glimrende, og så tager den næsten ingen tid at lave.8 thoughts on “Wannabe phad thai”

 • Hej Piskeris 🙂

  Hold nu op, hvor ser det bare lækkert ud 🙂

  Der er nok mere æg i, end min mave kan tåle, men jeg skal helt sikkert prøve at lave noget lignende meget snart.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

 • Det lyder rigtig spændende, Piskeris! I det hele taget er der meget i asiatisk mad, der er værd at tage til sig – ikke så fedt og med mindre kød, som mange spiser her. Din 'wannabe phad thai' skal helt sikkert prøves – i min fiskeløse udgave ;O)

 • Miss A – hæhæ, tak! Retten kan også laves uden, men den del overraskede mig nu positivt. Synes det er lidt pudsigt at bruge æg direkte i nudelretter – det har jeg ikke helt vænnet mig til endnu 🙂

 • Madame – jeg er også ret glad for det asiatiske køkken – der er nogle ret spændende smagsindtryk, og især det thailandske kan præstere mange lækre retter 🙂

 • Hej Piskeris.

  Super fin blog du har her, har smugkigget mange gange uden at give mig til kende. Er VILD med din phad thai-opskrift, dine benspænd og din generelle interesse for mad fra andre lande end Danmark, Italien og Amerika! SÅ sejt! Og meget inspirerende.

  Mange hilsner fra den nye blogger,
  Frk. Uldbjerg

  P.S. Jeg tror det hedder ægnudler – kort og godt 🙂

 • Hej Frk. Uldbjerg!
  Mange tak for dine pæne ord – og lige må jeg tilføje. Kiggede på din blog, og sikke lækre ting du disker op med 🙂

  Hehe, jeg tror, du har ret – a' retter det med det samme 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *