Simpel grovpizza

Jeg havde egentlig ikke planlagt at lave pizza i denne uge, men da jeg fik en del ost fra Arla og Løgismose i mine goodiebags sidste weekend, så havde jeg noget i køleskabet, jeg hellere måtte få brugt med det samme. Løsningen blev denne pizza, hvor bunden blev rigtig lækker, fyldig og let på samme tid, og så gav den friske basilikum lige det ekstra pift til sidst.

Simpel grovpizza
4 personer

2½ dl lunkent vand
50 g gær
3½ tsk salt
3½ spsk olivenolie
1 dl fuldkornshvedemel
durummel for resten (4-500 g)

Fyld: 
½ glas pastasauce:
2 kugler frisk mozzarella
1 rødløg i tynde skiver
100 g skinke skåret i smalle strimler
frisk basilikum

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt derefter salt, olivenolie og groft hvedemel. Bland durummel i, til du har en blød og lækker dej. Lad den hvile en times tid under et viskestykke.

Tænd ovnen på 220 grader og rul derefter dejen ud, så den fylder en bradepande. Smør den med pastasauce og læg skiver af mozzarella oven på. Fordel rødløg og skinke over og bag pizzaen i 15-18 minutter. Pynt med basilikum inden servering.

Note: Som sagt er jeg ret vild med bunden, som blev både luftig og mættende på samme tid. Rigtig fin pizza som jeg kombinerede med en frisk og sprød salat.



20 thoughts on “Simpel grovpizza”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *