Simpel grovpizza

Jeg havde egentlig ikke planlagt at lave pizza i denne uge, men da jeg fik en del ost fra Arla og Løgismose i mine goodiebags sidste weekend, så havde jeg noget i køleskabet, jeg hellere måtte få brugt med det samme. Løsningen blev denne pizza, hvor bunden blev rigtig lækker, fyldig og let på samme tid, og så gav den friske basilikum lige det ekstra pift til sidst.

Simpel grovpizza
4 personer

2½ dl lunkent vand
50 g gær
3½ tsk salt
3½ spsk olivenolie
1 dl fuldkornshvedemel
durummel for resten (4-500 g)

Fyld: 
½ glas pastasauce:
2 kugler frisk mozzarella
1 rødløg i tynde skiver
100 g skinke skåret i smalle strimler
frisk basilikum

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt derefter salt, olivenolie og groft hvedemel. Bland durummel i, til du har en blød og lækker dej. Lad den hvile en times tid under et viskestykke.

Tænd ovnen på 220 grader og rul derefter dejen ud, så den fylder en bradepande. Smør den med pastasauce og læg skiver af mozzarella oven på. Fordel rødløg og skinke over og bag pizzaen i 15-18 minutter. Pynt med basilikum inden servering.

Note: Som sagt er jeg ret vild med bunden, som blev både luftig og mættende på samme tid. Rigtig fin pizza som jeg kombinerede med en frisk og sprød salat.

20 thoughts on “Simpel grovpizza

  1. Kristine – mange tak 😀
    Den er rigtig lækker, lige når den er bagt – også fin dagen efter, men nøj hvor jeg nød det, da jeg fik det til aftensmad 🙂

  2. Signe – det gør det nemlig! Nu kan jeg godt ærgre mig over, at der skulle gå så mange år, før jeg fandt ud af det – meeen så må jeg bare bruge det som undskyldning til at få afprøvet det flere gange 😉

  3. Madame – mange tak! Jeg var selv begejstret for, hvor mættende og alligevel luftig den var på samme tid. Jeg vil helt sikkert bruge den kombination i dejen igen 🙂

  4. NYBH – tak skal du have 🙂
    Jeg blev selv lidt forbløffet over, hvor megen smag der rent faktisk var i den, selvom der ikke just var stablet masser af fyld på.

  5. Litzy – mange tak! Jeg synes, det godt kan være lidt af en jungle med meltyper i udlandet. Sidste sommer prøvede jeg noget virkelig lækkert hvedemel i Frankrig, som bare var noget helt almindeligt billigt mel – men det var så godt at arbejde med, at jeg stadig har en mistanke om, at det var en særlig meltype 🙂

  6. Pingback: Pizza og vin | Piskeriset på eventyr

  7. Pingback: Pizza og vin | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *