Rejer i ananassauce

rejer i ananassauce, rejer, asiatisk, chili, rødløg, gurkemeje, kokosmælk, peanuts, ananas, rejer, lime, fiskesauce, basilikumVi havde vores gamebuddies på besøg i dag, og til frokost fik vi rejer i ananassauce. Inspirationen fik jeg fra en gammel Netto-kogebog – mener den hedder noget med frugt – hvor jeg udelod citrongræs og ellers skruede op for krydderierne. Tigerrejerne blev erstattet af store rejer, og så serverede jeg en simpel salat af bønnespirer og finthakket bladbede til.

Rejer i ananassauce
4 personer

2 tsk finthakket frisk chili
1 hakket rødløg
1 tsk gurkemeje
4 dl vand
1 dåse kokosmælk
9 spsk peanuts
4 dl friske ananastern
300 g store grønlandske rejer
saften fra to limefrugter
2 tsk fiskesauce
frisk basilikum
evt. limebåde

Blend chili og rødløg. Svits det i en wok i et par minutter og husk at røre grundigt undervejs. Tilsæt gurkemeje og vand og lad det simre i et par minutter. Tilsæt derefter kokosmælk, peanuts, frisk ananas og rejer og lad det atter simre nogle minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce.

Pynt det med frisk basilikum og evt. limebåde. Rejer i ananassauce skal serveres med det samme med ris og friske grøntsager.

Note: Dejlig krydret ret. Der var lige lovlig meget væde, så du kan godt halvere vandet – og måske også skære lidt ned på kokosmælken. Jeg har i hvert fald en god sjat tilbage, som bliver brugt til noget funky i morgen.

4 thoughts on “Rejer i ananassauce

  1. Rejer bliver jeg aldrig træt af. I dag fik jeg en god “gammeldags” rejemad med æg og salat, hvilket heller ikke var dårligt.
    Fortsat god aften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *