Æggebrød med pølser

Æggebrød med pølser

Månedens pølse-benspænd kalder naturligvis på en morgenmadsret eller to, så jeg lagde ud med en portion æggebrød med pølser. Det er kort fortalt en ret lavet på brødstykker, piskede æg med blandt andet mælk samt pølser, krydderier og i dette tilfælde også lidt syltede peberfrugter. En afart af arme riddere om man vil. Du kan selvfølgelig variere den, så den passer til den gældende årstid.

Jeg ville egentlig gerne bruge rå tomater, men da jeg forsøger at undgå sommergrøntsager om vinteren, så brugte jeg i stedet lidt syltede peberfrugter, jeg havde på lager. Æggebrød er en ret mættende ret, så den kan også bruges som brunch-ret, hvis du slumrer længe.

Æggebrød med pølser

2 personer

3-4 skiver hvedebrød
lidt olie til fad
200-250 g pølser, skåret i skiver
3 æg
2 dl mælk
1 dl friskrevet fast ost
salt og peber
evt. lidt krydderier – for eksempel lidt paprika eller timian
½-1 dl syltede peberfrugter, skåret i tern (kan udelades)

Smør et lille ildfast fad med lidt olie. Skær brødet i tern og vend det med pølsestykkerne i det lille fad. Fordel peberfrugtstykkerne ud over det. Pisk æg, mælk og krydderier sammen og rør til sidst osten i. Hæld æggeblandingen over brødet og stil fadet i ovnen ved 170 grader i 30-40 minutter, indtil dit æggebrød er gyldent, og midten ikke føles bløbbet, når du trykker på den med en grydeske.

Lad dit æggebrød køle lidt af, inden du serverer det sammen med ketchup og evt. lidt friske grøntsager (nok mest oplagt om sommeren).

Note: Dette æggebrød er en dejlig måde at få lun morgenmad på. En god solid og velsmagende ret, som du kan variere, så den passer til årstid og hvad du nu har lyst til. Om sommeren kan du for eksempel bruge friske tomater og peberfrugter, og om efteråret er det oplagt at bruge svampe.4 thoughts on “Æggebrød med pølser”

  • Rigtig fin idé – den ret vil jeg elske, og den skal bestemt prøves her 🙂 Lyser spændende med de syltede peberfrugter.
    Godt nytår!

    • Tusind tak. Jeg kan godt lide at bruge syltede peberfrugter, når jeg trænger til lidt ‘sommersmag’ her om vinteren 🙂

    • Jep. Jeg prøvede at lave den ret, da jeg benspænd med engelsk mad. Jeg kan dog bedst lide denne morgenmadsversion, måske fordi den er lidt mere krydret, og jeg bedre kan lide konsistensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *