Arme riddere

Arme riddere

Nu er det atter tid til et par morgenmadsprojekter! I sidste uge lavede gemalen arme riddere, som blev serveret med friske kirsebær til.

Tag et par stykker toastbrød og dyp det i en blanding bestående af mælk og æg, der er pisket sammen (1 dl mælk og 1 æg). Steg dem på en tør pande og drys dem til sidst med kanelsukker inden servering.

Han havde igen fat i noget fuldkornstoastbrød, som først blev dyppet i en blanding bestående af mælk og æg pisket sammen og dernæst stegt på en tør pande. Brødene blev drysset med kanelsukker inden servering.

I søndags blev jeg så involveret lidt i morgenprojektet, da jeg fik lov til at assistere ved bagningen af tebirkes. Det var helt traditionelle tebirkes uden remonce eller københavnere i (!), og opskriften havde han fundet hos Alletiders Kogebog. Den var ret let at gå ud fra, men gav dog færre tebirkes, end der stod i teksten.



16 thoughts on “Arme riddere”

  • Hvor er det spændende, hvis ‘arme riddere’ er ved at få en renæssance! Det var en ret, man brugte meget på min mormors tid, hvor intet måtte gå til spilde. Men det smager lækkert, og det er en god idé at lave dem i jeres kaloriefattige udgave uden stegning i smør!

    • Ja, jeg er også stødt på det flere gange de sidste par år. Jeg tror aldrig, jeg har prøvet det som barn, men det er en fin måde at få brugt ting op på (vi havde både æg og mælk, der skulle bruges ;-)).

    • Tak, de var også gode. Jeg vil skynde mig at nyde de sidste morgenmadsprojekter i denne uge, inden det bliver tid til hverdagsmorgenmad igen. Dejligt at blive forkælet 🙂

  • Nu er det dig, som er slem!! Nå, men det er vel ikke for sent her kl 10.15 at gå igang med at lave amerikanske pandekager…. ;o)
    Når nu jeg ikke har noget gammelt brød, for jeg kunne godt lige spise sådan en arme ridder. Men en pandekage drysset med kanel er vist et godt alternativ.

  • Det ser virkelig lækkert ud – og thebirkes er skønne når de er uden Københavnere – Det kunne vi ikke få da vi boede på Nørrebro men det er til at få herude i provinsen.

    • Mange tak. Jeg kiggede noget, da jeg første gang stødte på tebirkes i Århus for ca. ti år siden, hvor de blev solgt som Københavnerbirkes – det havde jeg aldrig hørt før 😀

  • Det ser skisme godt ud.
    Er arme riddere mon egentlig det samme som french toast? Det står nemlig på min morgensmads menu i løbet af ferien, nu hvor der er tid til at gøre lidt ekstra ud af det.

    • Jo, de minder meget om hinanden – eftersom der er lidt forskel på, hvordan folk laver de to retter, så kan jeg ikke umiddelbart se, at de skulle være forskellige 🙂

  • Hej Piske

    Uhm….. Herhjemme elsker vi både arme og rige riddere. Men specielt de arme 😉 Gennem de sidste, omkring, 10 år har vi lavet dem. Med korte eller lange mellemrum. Når trangen til noget sødt og lækkert kommer over os. Når vi hellere vil det arme end den fede romsnegl hos bageren. Hehe…

    Vi bruger ikke æg når vi laver vores – de arme. Æg bruges til de rige. Æg og fløde eller mælk.

    Så – til de arme – lader vi brødet suge den gode minimælk, strør godt med sukker og kanel ( eller kardemomme – af grønne kapsler ) og lader dem trække i min. 15 min. inden de steges, ved svag varme, til de er gyldne og sprøde. Uha…. Dét er gufguf!

    French toast laver vi til gengæld med æg. Æg og mælk. Har elsket dem siden jeg så filmen “Kramer mod Kramer” – hvor Dustin Hoffman skal lave til god morgenmad. Orv… det er maaaange år siden.

    Tror jeg blir nødt til, at lave et par arme riddere – lige om lidt 😀

    Mange gode hilsner
    Maj

    • Kardemomme – det lyder spændende, den variant har jeg ikke hørt om før 🙂

      Hehe, håber de smagte dig godt!

    • Og så du lige, at det endelig lykkedes mig at finde dem? Dvs. – det var faktisk gemalen, der fandt dem på supermarkedets krydderihylde, mens jeg alle gange har ledt på bagehylderne. Well – men nu fandt vi dem da 🙂

  • Hvor ser de birkes lækre ud. De er som de skal være helt flagede p.g.a. udrulningen med smør. Var det ikke noget af et kanon arbejde? Jeg har for flere år siden prøvet, men kunne ikke holde smøret inde hvor det skulle høre til – det har nok været for blødt.
    Fed ny blog, skønne billeder med dit nye kamera.
    Mange hilsner
    Charlotte

    • Jeg rullede kun de to første gange – så tog gemalen over, da det var hans projekt (og det klager jeg ikke over, for jeg var ikke lige i stødet til at rulle dej ud af flere omgange ;-))

      Og mange tak for rosen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *