Jeg havde lyst til at forkæle gemalen her til morgen, så jeg lavede en portion amerikanske pandekager. Opskriften har jeg fra et gammelt Anders And-blad, som jeg læste, da jeg var barn – og hvor amerikanske pandekager ellers kun var noget, man så i Disneysjov 🙂

Amerikanske pandekageramerikanske pandekager, morgenmad, brunch, mælk, hvedemel, æg, bagepulver, rapsolie
12 stk.

2½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 æg
2 dl mælk
1 spsk rapsolie

Smør til stegning

Alle ingredienserne puttes i en stor skål og piskes sammen. Smelt en klat smør på en pande. Hæld tre-fire klatter dej på, så de hver får en diameter på 8-10 cm. Bag pandekagerne til overfladen bobler. Vend dem og bag dem på den anden side.

Når pandekagerne er bagt, lægges 2-3 stykker ovenpå hinanden og overhældes med ahornsirup, mørk sirup, jordbærsyltetøj eller evt. smeltet chokolade.

Note: Der bliver ca. 12 amerikanske pandekager, hvis du bruger en almindelig pande og ca. 16 stk, hvis du bruger en blinispande. Vi serverer dem som morgenmad til festlige lejligheder, men du kan også bruges dem til brunch eller som dessert – evt. kombineret med en kugle is, noget frugt eller hvad du nu har lyst til.