Banan-kokospandekager – LCHF-venlige

Banan-kokospandekager – LCHF-venlige

Da vi havde gæster i weekenden, var der en enkelt overnattende iblandt, så jeg skyndte mig at bage nogle banan-kokospandekager, inden jeg tog til træning søndag morgen (der er visse fordele – for gæster – ved at jeg altid vågner tidligt). Disse banan-kokospandekager fungerer fint som morgenmad, brunch eller dessert – og så er de tilmed sunde og LCHF-venlige!

Banan-kokospandekager

ca. 3 personer

4 bananer (godt modne, men ikke alt for bløde)
1½ dl kokosmel
2 æg
1½-2 spsk fiberHUSK
1 tsk vaniljeekstrakt
smør til stegning

Blend bananerne sammen med resten af ingredienserne og lad dejen hvile i 5-10 minutter, så fiberHUSK kan suge noget af væden til sig og gøre dejen mere fast. Smelt en god klat smør på en stor pande og læg fire klatter dej på panden – pas på, at de ikke rører hinanden. Steg pandekagerne på begge sider og fortsæt stegningen, indtil du ikke har mere dej tilbage. OBS – vær lidt forsigtig, når du vender pandekagerne – de er ret bløde.

Servér dine banan-kokospandekager sammen med en sukkerfri marmelade eller friske bær, hvis du er til LCHF – eller sammen med sirup eller almindelig marmelade, hvis du har det fint med sukker 🙂

Note: Lækre små morgenmadspandekager med masser af smag – og tilmed sunde! Total win 🙂6 thoughts on “Banan-kokospandekager – LCHF-venlige”

 • Kære Piske
  Ummm, de lyder lækre. Jeg var så tæt på at kaste mig ud i dem her til morgen, lige indtil jeg opdagede, at der skulle HUSK i. Det har jeg endnu ikke fået fingrene i. Måske jeg kunne finde på at lave dem med mel en af dagene.
  Kh Nadia

 • Ja, det kunne jeg forestille mig 🙂 Har nu aldrig problemer med at få spist bananer. De er min yndlings pre-work out booster til energiniveauet. Men rigtig god idé, hvis man pludselig har for mange modne, eller selvfølgelig hvis trangen bare opstår 🙂
  Kram Nadia

  • Jep – hvis jeg har lidt for bløde bananer (jeg foretrækker at spise dem, mens de stadig er faste), så bruger jeg dem også i smoothies. Glimrende undskyldning for at indtage et skud frugt/bær 😉

 • Åhh, pas på med det der HUSK! Det har fået en masse dårlig omtale, mange læger fraråder at man bruger det, og vi har desværre personlig erfaring her hjemme, med skidte bivirkninger af det. Min mand tog husk i en periode mod forstoppelse, og det hjalp ikke en skid, det gjorde det desværre bare værre, og siden har han ikke kunnet komme af med bivirkningerne, selvom han for flere år siden stoppede med at spise husk til morgenmaden.

  • Det lyder sært – det har jeg aldrig hørt om. Det er ikke det der morgenmadsprodukt, du tænker på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *