Sweet potato pie med bananyoghurtis og små blåbærtærter

sweet potato pie, tærte, desserttærte, kage, dessert, hvedemel, smør, rørsukker, sweet potatos, flormelis, kondenseret mælk, vaniljepulver, vanilje, æg, kanelAmerikanerne har mange spændende kager, og lige ærgrer jeg mig lillapink over, at jeg valgte denne måned til det amerikanske benspænd, for vi har virkelig mange aftaler, så jeg har ikke særlig mange muligheder for at få prøvet kageopskrifter af de næste uger. Måske jeg burde have en måned kun med amerikaner-kager? Det kunne da være sjovt!

Men som sagt – jeg bagte en sweet potato pie i fredags, da vi havde gæster. Opskriften er fra min amerikanske kogebog, og her stod der blandt andet, at man skulle bruge en piedej – vist nok en færdigkøbt, så jeg måtte lige finde en opskrift på en piedej, jeg kunne bruge i stedet, og jeg fandt en hos Miras Madblog, som jeg valgte at bruge – dog med lidt mindre vand i.

Vi har i øjeblikket en ismaskine på ferie hos os, som vi har lånt at svogeren, og jeg så det som en fin lejlighed til at eksperimentere med at lave yoghurtis. Jeg kiggede lidt rundt omkring på nettet og kunne ikke rigtig bestemme mig for en opskrift, så til sidst freestylede jeg en is, som endte med at have en god frisk banansmag, der ikke var så sød, da yoghurten fik lov til at fylde mere i smagen.

Sweet potato pie
8 personer

Dej:
250 g hvedemel
175 g iskoldt smør
2 spsk rørsukker
ca. 1 dl iskoldt vand

Fyld:
60 g blødt smør
2½ dl kogte, mosede sweet potatos
2½ dl flormelis
80 g kondenseret mælk
½ tsk vaniljepulver
2 æg, piskede
1 tsk kanel

Bland mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og bland det grundigt med mel- og sukkerblandingen – det skal blive til en grynet masse, uden at smørret begynder at smelte. Hæld vandet i lidt ad gangen og ælt, til du får en ensartet dej. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i mindst en halv time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform med dejen. Da dejopskriften er til en lukket pie, fik jeg dej i overskud – se længere nede, hvordan jeg fik brugt det. Bag dejen ved 175 i ca. ti minutter, inden der skal fyld på.

Bland smør, sweet potatos, flormelis og kondenseret mælk grundigt. Pisk derefter vaniljepulver, æg og kanel sammen, inden den blandes i. Fordel det ud over bunden og bag det ved 175 grader i en time.

Note: Jeg blev positivt overrasket over pien. Jeg har hørt ret blandede meninger om sweet potato pie, men denne her var ganske glimrende. Jeg syntes, den mindede lidt om den græskartærte, jeg lavede sidste år – samme lidt solide, søde og alligevel milde smag.
banan-yoghurtis, is, yoghurtis, bananis, bananer, rørsukker, vaniljesukker, vanilje, yoghurt naturel, citronerBanan-yoghurtis

3 modne bananer, mellemstørrelse
120 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
4 dl yoghurt naturel
saft fra en citron

Blend alle ingredienser og put massen i en ismaskine. Når den er rørt færdig i maskinen, puttes den i fryseren.

Note: Frisk, syrlig og alligevel lidt sød is – giver et fint modspil til en sød kage eller lignende. Isen er i øvrigt lidt lettere at ‘skrælle’, da den har en blødere struktur end flødeis.
blåbærtærte, tærte, desserttærte, blåbær, dessert, kage, rørsukker, vaniljesukker, vanilje, yoghurt naturelSmå hurtige blåbærtærter
4 stk.

– resten af piedejen
– 150 g frosne blåbær
– 2 spsk rørsukker
– 1 tsk vaniljesukker
1-2 dl yoghurt naturel

Beklæd små tærteforme med dejen. Bland resten af ingredienserne og fordel det i tærteformene. Lad dem bage i ovnen i ca. ½ time ved 175 grader – muligvis lidt længere tid.

Note: De var desværre ikke så kraftige i smagen, så vi hældte lidt blommesirup over, da vi spiste en hver i går. Tror jeg skal eksperimentere lidt mere med små tærter, for søde ser de jo ud.

20 thoughts on “Sweet potato pie med bananyoghurtis og små blåbærtærter

 1. Sikke nogen spændene kager du har lavet !!

  Og HELT ærligt… en is maskine på ferie… wiieeeeeeeeeee Phyyy det ville aldrig gå godt her… Is er nok den enen ting jeg bare bedre kan lide end kager hihihihi

  Rigtig god søndag
  Hyggehygge
  Marianne

 2. Blåbær uhm' her koster de en hel bondegård, men det hele ser lækkert ud.

  Forresten behøver man en ismaskine for at lave is, skal det ikke bare i fryseren?

 3. Det lyder spændende – alle tre opskrifter! Jeg kan se at mine fordomme om amerikansk mad slet ikke holder stik, heldigvis 🙂

  God søndag aften til dig!

 4. Lene – her koster de 'kun' en halv bondegård, så jeg køber dem oftere på frost, da det er væsentlig billigere.

  Nej, men konsistensen bliver langt bedre med en ismaskine, og du skal ikke røre i den med jævne mellemrum, mens den fryser.

 5. Madame – det var godt 🙂
  Jeg savner stadig flere deciderede grøntsagsretter, men omvendt kan jeg jo ikke lade være med at opsøge de mere fedt- og sukkerholdige som er de retter, vi oftest forbinder med USA.

 6. Uhm, hvor ser det godt ud, jeg er vild med sweet potato pie – ok, pies i det hele taget!

  Jeg stemmer helt klart for at du skal lave en måned med amerikansk bagværk, bortset fra at jeg så ved at min liste vil vokse betydeligt 😀

  Jeg tænkte om lidt mørk rom måske ville gøre sig godt i den bananis….

  Hvis den ismaskine trænger til et feriested en anden gang, så siger du bare til 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 7. NYBH – jeg burde i så fald kombinere den med salatmåned, så jeg ikke ville blive alt for rund af alle de kager 😛

  God idé med rommen i isen!

  Jeg skal sige det videre til svogeren 😛

 8. Pingback: Lakridsis og ananas-basilikumis | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Superbløde lakridskarameller | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Rejetoast, honningglaseret kylling, wonton med svinekød og koriander, wokstegte grøntsager samt kokosbudding | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Lakridsis og ananas-basilikumis | Piskeriset på eventyr

 12. Pingback: Superbløde lakridskarameller | Piskeriset på eventyr

 13. Pingback: Rejetoast, honningglaseret kylling, wonton med svinekød og koriander, wokstegte grøntsager samt kokosbudding | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *