Jordbærkoldskål med kokoskammerjunkere

Jordbærkoldskål med kokoskammerjunkere

Hvad sker der, hvis man kombinerer de to bedste danske sommerdesserter – jordbær og koldskål? Man får en skøn pink jordbærkoldskål, som Barbie ville elske!

Jeg foretrækker normalt koldskål uden så mange dikkedarer – gerne med masser af citronskal i – men da jeg pludselig stod med en masse dejlige danske frilandsjordbær, så fik jeg lyst til at give konceptet jordbærkoldskål en chance. Jeg lavede en LCHF-udgave af jordbærkoldskål sidste år, og den blev også ganske god, men jeg savnede nu alligevel lidt ekstra sødme i den.

Jordbærkoldskål

2 personer

2 dl kærnemælk
2 dl græsk yoghurt 2%
12-15 friske danske jordbær
½ tsk vaniljesukker
½ dl rørsukker

Rens jordbærrene og fjern stilken. Hæld alle ingredienserne i en skål og blend dem til en ensartet masse. Lad din jordbærkoldskål trække i køleskabet en times tid og servér den derefter med knuste kammerjunkere og evt. lidt ristede kokosflager.

Note: Denne jordbærkoldskål er en rigtig lækker version af koldskål med masser af jordbærsmag. Den kan jeg bestemt godt finde på at lave igen – især når den får gemalen til spontant at udbryde ‘nøj hvor er den lækker!’.

Hvis du gerne vil have en lidt mere afdæmpet jordbærsmag i din jordbærkoldskål, kan du evt. nøjes med at putte 10 bær i, blende ingredienserne og derefter lade den trække i køleskab en times tid. Derefter smager du på koldskålen for at finde ud af, om du vil putte flere bær i den.

kokoskammerjunkere, kammerjunkere, småkager, dessert, smør, marcipan, vaniljesukker, hvedemel, æg, rørsukker

Jeg har tidligere blogget om mini-citronsmåkager, som vil egne sig fantastisk som kammerjunkere. De er dog forholdsvis søde, så jeg prøvede at fjerne marcipanen i den nye kokos-udgave. Det betød desværre, at kokoskammerjunkerne ikke blev nær så sprøde som de oprindelige småkager, så i nedenstående opskrift har jeg valgt at tilføje marcipanen.

Kokoskammerjunkere

50 stk.

100 g blødt smør
50 g revet marcipan
50 g kokosmel
2-3 spsk rørsukker
½ tsk vaniljesukker
100-125 g hvedemel

Rør smør, marcipan, rørsukker, vaniljesukker og kokosmel en blød cremet masse. Ælt melet i, indtil dejen hænger sammen. Stil den i køleskab i en time. Form dejen til ruller på ca. 2½ cm i diameter og læg dem i fryseren en times tid. Skær dem i skiver på ½ cm tykkelse. Bag småkagerne ved 175 grader i 12-15 minutter, indtil de begynder at blive let lysebrune i kanten. Lad kagerne køle af, til de er kolde og blevet hårde.

Note: Kammerjunkerne har en meget fin kokossmag, som passer godt til jordbærkoldskål.11 thoughts on “Jordbærkoldskål med kokoskammerjunkere”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *