Citruskage med ribs

Citruskage med ribs

Jeg nærmer mig slutningen af august-benspændet, og hvad er bedre end at slutte af med en citruskage? (hvis du læser bloggen med jævne mellemrum, så ved du, at jeg er virkelig glad for citron!). Så kunne jeg samtidig også bruge resten af den kondenserede mælk, jeg havde til overs fra sidste uge, hvor jeg lavede trefarvet is.

Jeg så oprindeligt denne citruskage på Kidspot, men jeg valgte at lave en række ændringer til opskriften – blandt andet at fordoble mængden af citron samt indføre ribslaget. Sidstnævnte selvfølgelig for at komme op på tre farver (hvid, gylden og rød – ja, den er lidt søgt, men…).

Citruskage med ribs

8-10 personer

2 dl hvedemel
1 spsk flormelis
1 spsk majsmel
1 spsk vand
100 g koldt smør, skåret i små tern
½ dåse kondenseret mælk
saft og skal fra 1 øko-citron
1 æggeblomme
2 æggehvider
2 spsk fint rørsukker
2 spsk kokosmel
4-6 spsk ribsmarmelade*

*kan laves ved at koge 100 g ribs med 50 g rørsukker i 10 minutter og lade det afkøle.

Smør to forme på 8 x 18 cm (eller én form, der ca. dobbelt så stor) med smør og for bunden med bagepapir.

Rør mel, flormelis og majsmel sammen i en skål. Tilsæt smørternene og gnid dem grundigt ud i melet. Tilsæt vandet og saml dejen. Fordel den i de to forme og bag bundene ved 180 grader i 20 minutter.

Mens bundene bager, rører du kondenseret mælk, æggeblomme samt saft og skal fra økocitronen sammen.

Tag bundene ud af ovnen og fordel citronblandingen over. Fordel dernæst et lag ribsmarmelade over citronlaget.

Pisk æggehviderne, indtil de er næsten stive, og tilsæt så rørsukkeret lidt efter lidt. Når sukkeret er optaget i skummet, og det er glat og blankt, vender du forsigtigt kokosmelet i det. Fordel kokosskummet ud over ribsmarmeladen og bag din citruskage i yderligere 12-15 minutter, indtil kagen er letgylden.

Lad kagen køle af, inden du serverer den.

OBS – denne citruskage bliver endnu bedre af at stå et døgns tid i køleskabet.

Note: Rigtig dejlig citruskage med en fin blanding af syrlighed og sødme. Jeg synes, at ribslaget fungerer rigtig fint, og så gør det naturligvis kagen lidt mere festlig at se på.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.