Chokoladekage med popcorn og karamel

Chokoladekage med popcorn og karamel

Denne chokoladekage med popcorn har jeg selvfølgelig lavet i forbindelse med mit mere majs-benspænd, for popcorn er jo poppede majskerner! Og er det ikke alt for sjældent, at popcorn indgår i desserter?

Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på chokoladebrød men undlod lime og skar lidt ned i chokolademængden. Jeg bagte den i en springform, så jeg senere kunne flække kagen og fylde den med en karamelmousse, og så blev kagen toppet med den sidste rest karamelmousse, en gavmild mængde popcorn samt lidt ekstra karamel for at gøre kagen endnu mere syndig!

Chokoladekage med popcorn og karamel

ca. 8 personer

1 dl kakaopulver
4 dl hvedemel
1 dl mørk farin
½ dl rørsukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
lidt salt
2 æg
2 dl mælk
120 g smeltet smør
75 g mælkechokolade
75 g mørk chokolade

Karamelmousse:
2/3 del af en dåse dulce de leche
2½ dl fløde
3 blade husblas

Topping:
½ dl tørrede majskerner, der poppes til popcorn
salt
resten af dåsen med dulce de leche

Rør kakaopulver, hvedemel, farin, rørsukker, bagepulver, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Form en fordybning i midten og hæld så mælk, smeltet smør og æg i. Pisk det sammen, mens du stille og roligt rører i større og større cirkler, så du langsomt rører melblandingen i. Hak de to slags chokolade og vend det i dejen.

Læg et stykke bagepapir i bunden af en lille springform på ca. 20 cm og smør den indvendige side med smør. Fordel dejen i formen og bag chokoladekagen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Stik en tynd træpind i midten for at se, om den er færdig. Hænger der ikke dej ved, når du trækker pinden ud af kagen, så er den færdig.

Lad chokoladekagen køle af. Imens kan du poppe popcorn. Husk at salte dem.

chokoladekage med popcorn og karamel, popcornkage, chokolade, popcorn, karamel, dulce de leche, karamelmousse, chokolade, æg, hvedemel, bagepulver, rørsukker, mørk farin, fløde, husblas, smør, vanilje,

Del kagen med en stor skarp kniv, så du får to lige tykke kagebunde. Læg de to blade husblas i blød i koldt vand og pisk fløden til skum. Vip karamelmassen over i en skål og rør lidt i det. Hæld vandet fra husblassen og zap den kortvarigt ved lav varme i mikroovnen eller smelt den over vandbad. Rør husblassen ud i karamelmassen og vend stille og roligt flødeskummet i karamelmassen. Fordel det meste af karamelmoussen ud over den nederste kagebund (gem 3 spiseskefulde). Tryk forsigtigt den anden kagebund oven på karamelmoussen (du kan eventuelt overveje at samle kagen i springformen). Fordel den sidste karamelmousse oven på den øverste del af kagen. Stil den tilbage i køleskabet og lad den sætte sig i nogle timer.

Lige inden servering smelter du lidt af den resterende dulce de leche. Fordel popcornene ud over kagen og slut af med at dryppe dulce de leche ud over dem.

Servér din chokoladekage med popcorn med det samme. Brug en god skarp kniv til udskæringen.

Note: Kagen blev nydt sammen med familien, og den faldt i god jord. Popcornene gør den lige lidt ekstra festlig at se på! Jeg har i øvrigt noteret et ekstra blad husblas i opskriften i forhold til, hvad jeg selv brugte, da moussen stadig var lidt blød ved serveringen (jeg lod den heller ikke stå i særlig lang tid inden servering).



5 thoughts on “Chokoladekage med popcorn og karamel”

  • Ja, så er der købt ind til den lækre chokoladekage.
    Det huer mig ikke der skal husblas ii, det er ikke mig, der har jeg før været uheldig med, men beder til de højere magter.
    God solskinsdag til dig Piske
    Charlotte

  • Ja, så blev kagen bagt, den var super lækker. Mit møde med husblas gik fint,
    Jeg har gentagne gange lavet kager/deserter med husblas, hvor alt blev en katastrofe, trævler, klumper. Men Hurra for det, Kagen kan varmt anbefales.
    Piske, du må ha lidt af en krøllet hjerne (positivt ment) siden du kan kreere en sådan kage.

    Hilsen Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.