Abrikosruder

Abrikosruder

Jeg har fundet en gammel opskrift frem fra gemmerne – nemlig abrikosruder. Den stammer fra et opskriftarkiv, jeg har fået af et familiemedlem, og opskriften går helt tilbage til 1970’erne. Det er en ret enkel kage, der får et frisk pift fra citronen og en delikat sødme fra abrikosmarmelade. Jeg har testet kagen på mine forældre, og den blev heldigvis godkendt. Især det friske pift var de ret glade for!

I den originale opskrift indgår der appelsin, men det undlod jeg og skruede i stedet op for citronen.

Abrikosruder

6 personer

75 g blødt smør
1 dl rørsukker
1 æg
revet skal og saft fra en halv øko-citron
½ tsk bagepulver
1½ dl hvedemel

Derudover:
1 spsk abrikosmarmelade
1 spsk mandelflager

Pisk smør og rørsukker til en jævn masse. Pisk ægget i. Tilsæt skal og saft fra citron samt bagepulver og pisk igen. Tilsæt til sidst hvedemelet og pisk det til en ensartet masse. Smør et lille ildfast fad på ca. 12 x 18 cm med smør og fordel dejen i det (læg eventuelt et stykke bagepapir i bunden). Bag dine abrikosruder ved 200 grader i 15-20 minutter. Lad kagen afkøle i nogle minutter, inden du smører den med abrikosmarmelade og drysser mandelflager ud over den.

Note: En mild og let sødmefuld kage med et dejligt frisk touch af citron. Du kan bage selve kagen og fryse den ned til senere brug. Når den er tøet op, skal du blot smøre den med abrikosmarmelade og mandelflager.

Hvis du er til milde, dejlige kager så tror jeg, at du også kan være interesseret i bienenstich og i valnøddekage med ricotta.



2 thoughts on “Abrikosruder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.