Blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade
Jeg så denne blåbærtærte hos MissMuffin for nylig og måtte straks prøve den. Desværre er billedet ikke lige så flot som det, jeg så hos MissMuffin, men tærten smagte skønt!
Svensk blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade
Bund:
150 g hvedemel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg
Fyld:
250 g marcipan
50 g sukker
2 dl piskefløde
2 æg
75 g finthakket hvid chokolade
250 g (frosne) blåbær
Smørret smuldres i melet og æltes hurtigt sammen med flormelis og ægget. Når dejen er samlet, lægges den i en plasticpose, trykkes flad og ligges på køl i min. ½ time. Forbages i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Marcipan og sukker smuldres i en foodprocessor – eller alternativt kan marcipanen rives og blandes med sukkeret. Fløden piskes i, til massen er jævn, og æggene tilsættes ét ad gangen. Chokoladen og blåbærrene vendes forsigtigt i marcipanmassen. Det hele hældes ovenpå den forbagte tærtebund og bages ved 190 grader i ca. 20-25 minutter, til massen har sat sig og er blevet gylden.
Note: Jeg bagte denne blåbærtærte til rollespilsaftalen med The Boys i går, og den blev rigtig god! Meget snasket og ret sød. Jeg havde lidt på fornemmelsen, at den godt kunne blive temmelig sød, så jeg brugte en ‘madmarcipan’, jeg købte i Frankrig i sommers, som ikke er lige så sød som almindelig marcipan. Jeg spiste den desuden kold, hvilket også tog toppen af sødmen, mens gemalen fik et stykke om aftenen, der var mere tempereret – og der trådte smagen mere tydeligt igennem.
Uha, den lyder sindssygt lækker – men jeg ikke helt sikker på, jeg tør lave sådan en 😉
Den ser altså forfærdelig fristende ud:) men jeg forklarer mig selv, at den sikkert er for sød til mig:)
Knus
Vibeke
Årh … Uhmmm … Blåbær, hvidchokolade og marcipan… Kan det mon blive bedre 🙂 Jeg vil føje denne opskrift til min “lille” bunke : skal afprøves. Jeg er som regl til kolde tærter. Syntes nu de smager bedst sådan -s-
Nøj, hvor ser den lækker ud!!
bumbum.. tror ikke der er nogen vej uden om den her, den bliver jeg nød til at prøve nu jeg har blåbær i fryseren 🙂 tak for inspirationen
Uhm, jeg synes den er super god, jeg bagte de i sommers:)
Jeg er nu også helt vild med søde sager, men ellers er den nok meget sød..
Mmm, den skal jeg helt sikkert lave: blåbær og marcipan, 2 af mine favorit-ingredienser 🙂
mange hilsner
Birthe
Mmmm hvor ser det bare lækkert ud. Den skal helt sikkert afprøves til på søndag når jeg skal ud til min mor.
Madame – det kan jeg godt forstå – men bare rolig, for der er frugt i, så den er meget sund! 😀
Vibeke – hehehe! Åh, det kender jeg godt 😀
Vibeke – jeg tror også, at den er noget sødere, når den er tempereret, så det passede mig fint at spise den kold i går, selvom det ikke var helt planlagt 🙂
Eva – det er den bestemt også! Kan anbefales 🙂
Linebine – det er jo det. Du bliver nødt til at gøre det! 😉
Tak – skal det være en anden gang 🙂
MissMuffin – jeg tror også, jeg har set den hos dig på et tidspunkt 🙂
Jeg ved ikke, om man kan få en mindre sød udgave af marcipan herhjemme, men jeg var i hvert fald glad for, at jeg brugte det, for ellers var den nok blevet en tand for sød til mig. Men lækker det er den!
NYBH – håber du kan lide den – de andre var i hvert fald meget hurtige til at tage et ekstra stykke i går, så jeg nær ikke havde fået et stykke med hjem til gemalen! 😀
Sabrina – tak! Håber I kan lide den 🙂
Den tærte ser virkelig spændende ud. Sød måske, men det er da nogle skønne ting, som er i den.
Jeg tror godt, at jeg kunne nuppe et enkelt stykke ;o)
Hanne – sådan et par blåbær er så sunde, at det næsten opvejer de usunde ting i kagen… næsten 😉