Blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade

blåbærtærte, tærte, bærtærte, blåbær, kage, dessert, hvedemel, smør, flormelis, marcipan, rørsukker, fløde, æg, hvid chokolade, blåbærJeg så denne tærte hos MissMuffin for nylig og måtte straks prøve den. Desværre er billedet ikke lige så flot som det, jeg så hos MissMuffin, men tærten smagte skønt!

Svensk blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade

Bund:
150 g hvedemel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg

Fyld:
250 g marcipan
50 g sukker
2 dl piskefløde
2 æg
75 g finthakket hvid chokolade
250 g (frosne) blåbær

Smørret smuldres i melet og æltes hurtigt sammen med flormelis og ægget. Når dejen er samlet, lægges den i en plasticpose, trykkes flad og ligges på køl i min. ½ time. Forbages i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Marcipan og sukker smuldres i en foodprocessor – eller alternativt kan marcipanen rives og blandes med sukkeret. Fløden piskes i, til massen er jævn, og æggene tilsættes ét ad gangen. Chokoladen og blåbærrene vendes forsigtigt i marcipanmassen. Det hele hældes ovenpå den forbagte tærtebund og bages ved 190 grader i ca. 20-25 minutter, til massen har sat sig og er blevet gylden.

Note: Jeg bagte denne kage til rollespilsaftalen med The Boys i går, og den blev rigtig god! Meget snasket og ret sød. Jeg havde lidt på fornemmelsen, at den godt kunne blive temmelig sød, så jeg brugte en ‘madmarcipan’, jeg købte i Frankrig i sommers, som ikke er lige så sød som almindelig marcipan. Jeg spiste den desuden kold, hvilket også tog toppen af sødmen, mens gemalen fik et stykke om aftenen, der var mere tempereret – og der trådte smagen mere tydeligt igennem.

18 thoughts on “Blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade

  1. Årh … Uhmmm … Blåbær, hvidchokolade og marcipan… Kan det mon blive bedre 🙂 Jeg vil føje denne opskrift til min “lille” bunke : skal afprøves. Jeg er som regl til kolde tærter. Syntes nu de smager bedst sådan -s-

  2. Vibeke – jeg tror også, at den er noget sødere, når den er tempereret, så det passede mig fint at spise den kold i går, selvom det ikke var helt planlagt 🙂

  3. MissMuffin – jeg tror også, jeg har set den hos dig på et tidspunkt 🙂

    Jeg ved ikke, om man kan få en mindre sød udgave af marcipan herhjemme, men jeg var i hvert fald glad for, at jeg brugte det, for ellers var den nok blevet en tand for sød til mig. Men lækker det er den!

  4. NYBH – håber du kan lide den – de andre var i hvert fald meget hurtige til at tage et ekstra stykke i går, så jeg nær ikke havde fået et stykke med hjem til gemalen! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *