Blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade

Blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade

Jeg så denne blåbærtærte hos MissMuffin for nylig og måtte straks prøve den. Desværre er billedet ikke lige så flot som det, jeg så hos MissMuffin, men tærten smagte skønt!

Svensk blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade

Bund:
150 g hvedemel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg

Fyld:
250 g marcipan
50 g sukker
2 dl piskefløde
2 æg
75 g finthakket hvid chokolade
250 g (frosne) blåbær

Smørret smuldres i melet og æltes hurtigt sammen med flormelis og ægget. Når dejen er samlet, lægges den i en plasticpose, trykkes flad og ligges på køl i min. ½ time. Forbages i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Marcipan og sukker smuldres i en foodprocessor – eller alternativt kan marcipanen rives og blandes med sukkeret. Fløden piskes i, til massen er jævn, og æggene tilsættes ét ad gangen. Chokoladen og blåbærrene vendes forsigtigt i marcipanmassen. Det hele hældes ovenpå den forbagte tærtebund og bages ved 190 grader i ca. 20-25 minutter, til massen har sat sig og er blevet gylden.

Note: Jeg bagte denne blåbærtærte til rollespilsaftalen med The Boys i går, og den blev rigtig god! Meget snasket og ret sød. Jeg havde lidt på fornemmelsen, at den godt kunne blive temmelig sød, så jeg brugte en ‘madmarcipan’, jeg købte i Frankrig i sommers, som ikke er lige så sød som almindelig marcipan. Jeg spiste den desuden kold, hvilket også tog toppen af sødmen, mens gemalen fik et stykke om aftenen, der var mere tempereret – og der trådte smagen mere tydeligt igennem.



18 thoughts on “Blåbærtærte med marcipan og hvid chokolade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.