Mascarponekage med nougat og syltede nødder
Denne mascarponekage er en virkelig lækker og syndig sag – så er du advaret! Et par kække kolleger mente bestemt, at jeg skulle give kage, nu vi har købt hus. Jeg var ikke uenig, men det var først i søndags, at jeg havde tid til at bikse en sammen – og den blev rigtig, rigtig god!
Opskriften er fra ‘Kager, desserter og konfekt med hjertet’, som er udgivet af Odense Marcipan. Der er lige lovlig meget ‘bland dette færdigprodukt med et andet færdigprodukt’ over bogen, men jeg fandt denne voldsomt indbydende opskrift og måtte bare prøve den! Jeg brugte en halv dl mindre fløde i retten, da jeg ikke kunne se nogen grund til at have fløde i overskud.
Mascarponekage med nougat og syltede nødder
10-15 personer
Bund:
6 æg
4 dl sukker
3 dl mel
½ dl kakaopulver
1 tsk bagepulver
100 g hvid chokolade
Mascarpone/nougatcreme:
50 g sukker
6 past. æggeblommer
2½ dl fløde
500 g mascarpone
200 g blød nougat
Syltede nødder:
2 dl sirup
300 g blandede nødder
Pisk æg og sukker til en luftig hvid masse. Bland hvedemel, kakaopulver og bagepulver sammen i en skål og vend det roligt i æggemassen. Vend den grofthakkede chokolade i, og hæld massen i en bradepande med bagepapir i bunden. Bag den bages ved 230 grader i ca. seks minutter.
Sukker og æggeblommer piskes hvidt og stift. Pisk derefter mascarponen i til en lind konsistens. Fløden piskes i, til cremen er så kompakt, at du kan trække mønstre i den. Nougaten smeltes og vendes i cremen. Sørg for at holde fløden og mascarponen kolde undervejs.
Nødder og sirup hældes i et ildfast fad og bages i ovnen ved 190 grader i 15 minutter.
Del bunden i tre stykker på tværs. Cremen smøres mellem hvert lag samt på toppen og siderne. Nødderne serveres til.
Note: Kagen er skrevet til 10 personer, men den mætter temmelig godt, så jeg vil vove at påstå, at den godt kan række til mere end 10 personer – afhængig af hvor kageglad du er.
Syyyyndigt…
Nam-nam, det lyder sindssygt lækkert!
Den ser knageme fristende ud, jeg spiser ikke ofte kage, men når jeg skal vælge, så vil jeg gerne have noget der er meget cremet,og din kage, er det rene smovs, i mine øjne.
Knus
Vibeke
Nej hvor ser det lækkert ud – tror den må prøves herhjemme.
Det creme der er på ser så indbydende ud… sådan noget jeg ikke kan holde fingrene fra… mums
Knus Grith
Føj altså… Nu må jeg snart holde op med at følge din blog…
For hulen hvor ser det godt ud !!!! hihihi
Hyggehygge
Marianne
Aj, den ser god ud. Her er kl. 10.24 … og jeg har samme problem, som du havde i går aftes;o)
Årh, hvad hvor ser den god ud, den er hermed gemt så jeg kan afprøve den engang ved lejlighed! 🙂
Jeg er dog enig i dine betragtninger ang. hvor langt den rækker. Uden at have set den, ligner det en kage der kan slå til til rigtig mange mennesker…..
mange hilsner
Birthe
Uhmmmmm…hvor ser den voldsom fantastisk ud….lige til at sætte tænderen i…
Knus Irene
den havde jeg også godt nok luret på 🙂 den ser vildt lækker ud.
Uhm, den er hermed gemt til senere afprøvelse, den lyder rigtig lækker:)
Jeg må finde på nogle flere anledninger til at bage, opskrifterne hober sig op:)
Madame – det var det bestemt også! Desværre mættede den så meget, at jeg kun kunne spise ét stykke! 😀
Vibeke – den creme er frygtelig vanedannende – så er du advaret 😉
Jeg sneg mig da også til at skrabe lidt cremerester fra skålen til mig, da kagen var lagt sammen… *fløjter uskyldigt*
Grith – jeg havde det på samme måde – den creme kan spises 'rå', hvis det skal være! Man skal bare ikke tænke på indholdet imens, for det er noget af en kaloriebombe 🙂
Jule Mig – undskyld! 😀
… hjælper det, hvis jeg fortæller, at mit næste blogindlæg kommer til at omhandle gårsdagens aftensmad, som var ren vegetar? 😛
Hanne – hehehe! Så står den 1-1 😉
Jeg serverede i øvrigt også kagen om formiddagen – meget upædagogisk, men så risikerede jeg ikke at blive forsinket med den efter frokost, hvor jeg havde travlt med nogle arbejdsopgaver.
NYBH – ja, for den mætter mere, end man først skulle tro. Det er sådan en kage, hvor man liiiige skal have et stykke mere – og inderligt kommer til at fortryde det 😀
Mrs Cakeaholic – den kan bestemt også anbefales – og cremen vil også være god til andre kager 🙂
Linebine – så kan jeg kun opfordre dig til at lave den! Min udgave blev ikke helt så stilren – sådan visuelt – som i bogen – men den smagte godt, og det er jo mindst lige så vigtigt! 😀
Fin blog og lækre opskrifter, skal helt sikkert prøve nogle af dem, selv om jeg ikke kan få nougat her i Spanien. Og syltede nødder??
MissMuffin – haha, det kender jeg godt! Jeg bager kun, hvis der er en anledning, for ellers kunne gemalen og jeg jo æde kage hver dag (og så højt et stofskifte har jeg altså ikke!), men på arbejdet er der en, der gerne vil sponsorere en kage eller to den kommende tid, og det er jo en oplagt mulighed for lige at få prøvet et par mere af!
Jeg skal i øvrigt prøve en opskrift i aften, som jeg har set på din blog 🙂
Hej Lene!
Hm… nej, blød nougat er jeg ikke sikker på, at man kan få i Spanien. Måske du kan få familie eller venner fra Danmark til at sende dig en pakke?
De syltede nødder laver du blot ved at blande nødder og sirup og putte det i ovnen et kvarters tid 🙂
Troede lige “syltede nødder” havde noget med eddike at gøre 😉
Fænomenal kage.
Mange tak.
Er der andre ovne end min som ikke kan klare opgaven med bundene på 6 minutter?
Og nougat kan med fordel smeltes i mikrobølgeovn. Så behøver man ikke 'holde mascarponen kold' imens.
Hej tjorneheksen!
Håber det lykkedes alligevel – ovne kan jo svinge lidt mht. temperatur, så i dette tilfælde er det vigtigt at holde øje med bunden, når den bages 🙂