mascarponekage, chokoladekage, mascarponecreme, nødder, hvedemel, kakaopulver, bagepulver, dessert, kage, hvid chokolade, nougatcreme, rørsukker, æg, æggeblommer, fløde, mascarpone, nougatEt par kække kolleger mente bestemt, at jeg skulle give kage, nu vi har købt hus. Jeg var ikke uenig, men det var først i søndags, at jeg havde tid til at bikse en sammen – og den blev rigtig, rigtig god!

Opskriften er fra ‘Kager, desserter og konfekt med hjertet’, som er udgivet af Odense Marcipan. Der er lige lovlig meget ‘bland dette færdigprodukt med et andet færdigprodukt’ over bogen, men jeg fandt denne voldsomt indbydende opskrift og måtte bare prøve den! Jeg brugte en halv dl mindre fløde i retten, da jeg ikke kunne se nogen grund til at have fløde i overskud.

Mascarponekage med nougat og syltede nødder
10-15 personer

Bund:
6 æg
4 dl sukker
3 dl mel
½ dl kakaopulver
1 tsk bagepulver
100 g hvid chokolade

Mascarpone/nougatcreme:
50 g sukker
6 past. æggeblommer
2½ dl fløde
500 g mascarpone
200 g blød nougat

Syltede nødder:
2 dl sirup
300 g blandede nødder

Pisk æg og sukker til en luftig hvid masse. Bland hvedemel, kakaopulver og bagepulver sammen i en skål og vend det roligt i æggemassen. Vend den grofthakkede chokolade i, og hæld massen i en bradepande med bagepapir i bunden. Bag den bages ved 230 grader i ca. seks minutter.

Sukker og æggeblommer piskes hvidt og stift. Pisk derefter mascarponen i til en lind konsistens. Fløden piskes i, til cremen er så kompakt, at du kan trække mønstre i den. Nougaten smeltes og vendes i cremen. Sørg for at holde fløden og mascarponen kolde undervejs.

Nødder og sirup hældes i et ildfast fad og bages i ovnen ved 190 grader i 15 minutter.

Del bunden i tre stykker på tværs. Cremen smøres mellem hvert lag samt på toppen og siderne. Nødderne serveres til.

Note: Kagen er skrevet til 10 personer, men den mætter temmelig godt, så jeg vil vove at påstå, at den godt kan række til mere end 10 personer – afhængig af hvor kageglad du er.

mascarponekage, chokoladekage, mascarponecreme, nødder, hvedemel, kakaopulver, bagepulver, dessert, kage, hvid chokolade, nougatcreme, rørsukker, æg, æggeblommer, fløde, mascarpone, nougatSyyyyndigt…