Maltflutes og kirsebærruller

maltflute, maltøl,

Jeg mødes fast én gang om måneden med en gruppe tøser for at spille brætspil. Normalt spiller vi en hverdagsaften, men for et stykke tid siden fandt vi ud af, at det kunne være godt at mødes en weekenddag, så vi kunne nå nogle lidt længere spil. Jeg tilbød straks at lægge hus til – dels fordi vi har en del brætspil stående, som ville passe fint til arrangementet, dels fordi jeg så kunne teste nogle nye retter… 😉

Mine ‘forsøgskaniner’ var inviteret til frokost, så jeg havde bagt maltflutes om formiddagen, som jeg kunne bruge til sandwiches. Opskriften er fra det seneste nummer af ‘BoligLiv’ og var let af følge – og gav et godt resultat. Om eftermiddagen stod det på kirsebærruller, hvor jeg havde fået opskriften fra NYBH. Jeg lavede lidt om på opskriften – delvist frivilligt – så jeg har skrevet min udgave af den.
Maltflutes
3 stk.
5 dl maltøl
1 dl yoghurt naturel eller tykmælk
15 g gær
1 spsk groft salt
1 spsk olivenolie
75 g jumborosiner (kan udelades)
300 g fuldkornshvedemel
450 g hvedemel
Hæld øl og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie og rosiner. Rør først fuldkornshvedemel og dernæst hvedemel i dejen. Rør dejen, til den er tyk og klæg. Stil dejen i køleskabet til næste dag.
Vælt dejen ud på en bageplade med bagepapir drysset med mel. Den er meget klistret, og derfor skal du bruge lidt mel for at kunne forme den til tre flutes. Lad dejen hævede tildækket et lunt sted et par timer. Bag flutene i ca. 20 minutter ved 225 grader.
Note: Jeg undlod rosinerne men fulgte ellers opskriften. Den blev meget velsmagende, men en anden gang kan jeg godt finde på at snige lidt kerner ind i den.
Jeg delte to af flutene i tre stykker og flækkede dem. De blev smurt med grøn tomat relish fra Meyers Deli, og de blev derefter fyldt med mizuna-salat, røget skinke og gorgonzola, inden de røg en hurtig tur i ovnen, så osten kunne smelte. Derefter kom der agurke- og tomatskiver i sandwichene, inden de var færdige. Mmmm!

 

Kirsebærruller
30-40 stk.kirsebærruller, kirsebær, marcipan, fuldkornshvedemel, kærnemælk
Dej:
300 g smør
40 g sukker
vaniljesukker
2 1/4 dl lun kærnemælk
50 g gær
300 g hvedemel
300 g fuldkornshvedemel
1 knsp. salt
Fyld:
200 g marcipan
175 g smør
120 g sukker
revet skal af 1 citron

300-400 g friske, udstenede kirsebær

Pynt:
et let sammenpisket æg
Rør smør blødt med sukker og vanilje. Rør gæren ud i den lune kærnemælk. Kom kærnemælk, salt og mel ned i smørblandingen og ælt dejen glat. Stil dejen lunt til hævning i 20 minutter.
Rør sukker og smør sammen til fyldet, tilsæt marcipan i mindre stykker og revet citronskal, ælt det hele blødt. Del dejen og rul ud til en firkant ca. 3 mm. tyk, skær den i firkanter (ca. 10 x 10 cm.). Læg 1 spsk. fyld på midten af hvert stykke, og kom to udstenede kirsebær på hver. Fold den øverste del af dejen ind over marcipan og kirsebær, og sørg for at lukke godt sammen, så fyldet ikke flyder ud. Læg rullerne på bageplade og lad dem efterhæve et lunt sted 30 minutter. Pensl med let sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader (ikke varmluft) og midt i ovnen ca. 10 minutter, til de er gyldne.

 

Note: I originalopskriften bruges der kun hvedemel, men da jeg løb tør for det, brugte jeg også fuldkornshvedemel – og det blev SÅ lækkert! Det gav lidt mere ‘crunch’ til kagen, og det blev den bestemt ikke dårligere af. Denne opskrift kan jeg varmt anbefale, for de kager er temmelig vanedannende.
kirsebærruller, kirsebær, marcipan, fuldkornshvedemel, kærnemælk

7 tanker om "Maltflutes og kirsebærruller"

  1. Wauw, hvor lyder det lækkert begge dele! Dine brætspilpiger var søreme heldige. Og det lyder hyggeligt, at I mødes for at spille brætspil – lidt lige som fyre, der mødes for at spille rollespil en gang om måneden 🙂

  2. Hej:o)
    Hvor lækkert – mon ikke de andre piger nød, at du ville lægge hus til brætspilsdag;o)

    De brød ser skønne ud. Brød med øl er en sikker vinder.

    Hvilke spil er det I spiller?

  3. Madame – tak for det! Ja, de er rigtig skønne at lege sammen med, og det var dejligt at kunne mødes en hel dag for en gangs skyld 🙂

    Min rollespilsgruppe forsøger også at mødes en weekenddag en gang om måneden, men eftersom alle undtagen jeg har små børn, så er det lidt mere vanskeligt at koordinere.

  4. Hanne – jo, de var i hvert fald meget gode til at rose maden, så jeg tror, de kunne lide det 😀

    Vi spiller som regel ret forskellige spil. I går spillede vi et kortspil, der hedder Lunch Money (det fik jeg for nylig – se blogindlæg fra den 2. juni), og så spillede vi følgende spil:

    Battlestar Galactica
    Betrayal at House on the Hill
    Fury of Dracula

    Det er spil, som kun kan fås i brætspilsbutikker eller over nettet. Hvis du vil vide lidt mere om dem, så kan jeg anbefale http://www.boardgamegeek.com, hvor de har beskrivelser af spillene (man skal blot søge på ovenstående navne).

  5. Ih, sikke noget lækkert mad man får når man besøger dig! Det vil vi glæde os til 🙂

    Men blå ost har vi desværre ikke lært at spise, desværre 🙂

    Vi ses på fredag!

    Glade solskinshilsner
    Malou

  6. Klidmoster – det håber jeg også, I gør – jeg glæder mig i hvert fald, og jeg skal prøve at leve op til forventningerne 😉

    Blå ost bruger jeg ikke så tit og gør det heller ikke på fredag – sig til, hvis der er andet, I gerne vil undgå 🙂

    Og ellers så ses vi fredag!

  7. Pingback: Lækkert landgangsbrød med tre slags pålæg - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *