Islagkage med jordbærmousse og hvid chokolademousse

Islagkage med jordbærmousse og hvid chokolademousse

Da jeg smutter på ferie i morgen, havde jeg feriekage med til mine kolleger i dag. Jeg lavede denne islagkage den anden dag og tog den med på arbejde, hvor der heldigvis er en lille fryser i køkkenet. Inspirationen til denne islagkage fik jeg fra magasinet Mad!’s hjemmeside.

Islagkage med jordbærmousse og hvid chokolademousse

8-10 personer

1 lagkagebund (gerne hjemmebagt eller købt hos bageren)
cognac til at dryppe lagkagebunden med

Hvid chokolademousse:
150 g hvid chokolade
1 spsk smør
2 æggeblommer
2½ dl fløde

Jordbærmousse:
300 g jordbær (fra frost, optøede)
4 blade husblas
½ dl vand
1 dl rørsukker
2½ dl fløde

Skær lagkagebunden til, så den er ½ cm mindre end springformens bund – brug en springform på 24 cm – moussen skal kunne løbe ned ad siderne. Læg lagkagebunden i formen og dryp med cognac.

Hvid chokolademousse: Smelt chokolade og smør i en lille gryde over vandbad. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i 1 ad gangen. Pisk fløden til skum. Vend først lidt af flødeskummet i den smeltede chokolade, herefter resten. Fordel chokolademoussen over lagkagebunden i formen. Sæt formen i fryseren i ca. 1 time, til moussen er stivnet.

Jordbærmousse: Blend bærrene i en blender/ foodprocessor. Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 5 minutter. Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpureen. Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré. Fordel jordbærmoussen over den hvide chokolademousse. Dæk din islagkage til med husholdningsfilm, og frys den i mindst 4 timer.

Servering: Sørg for at tage din islagkage ud af fryseren ½ time før servering. Pynt med bær, mynte og/eller lidt honning.

Note: Vakte min islagkage lykke, da den blev serveret? Jep, heldigvis! Jeg skal helt sikkert lave den igen på et tidspunkt, for det er en dejlig frisk og sød islagkage, der passer godt til en varm sommerdag.14 thoughts on “Islagkage med jordbærmousse og hvid chokolademousse”

 • Det lyder bare helt utroligt lækkert!
  Og du må have en rigtig god ferie – vejret er jo med dig, kan man sige, selv om man næsten bliver handlingslammet af al denne varme 🙂

 • Uha den feriekage lyder rigtig dejig. jeg går ikke på ferie endnu, men jeg er da helt sikker på at mine kollegaer ville kaste sig over den her med velbehag 🙂

  Tror dog at jeg vil nøjes med at lave den til hjemmebrug, vi er nemlig rigtig mange på min arbejdsplads.

  Dejligt vejr du ligger ud med i din ferie.

  Knus

 • Hej Madame!

  Tak skal du have 🙂
  DMI har nu ikke lovet det bedste vejr – indtil middagstid i dag lovede de tværtimod, at det ville regne fra lørdag, men nu har de ændret det igen-igen. Der kommer måske regn i morgen, og måske er det tørvejr lørdag og søndag, inden det så begynder at regne.

  … kom det til at lyde som om, jeg ikke helt stoler på deres prognoser? Pt. skifter de mening mindst to gange om dagen, så jeg tror bare, jeg tager det, som det kommer 🙂

 • Hej Pernille!

  Den vakte bestemt også lykke! Antalsmæssigt er jeg ret heldig. I dag var vi netop 8-10 stykker på arbejde, så der passede den fint til. Normalt er vi omkring 14-15 stykker. Hvis vi var lidt flere end det, ville jeg nok heller ikke bage så tit til dem 🙂

 • Hvor ser den lækker ud:) Dine kollegaer er forkælede! Jeg har Mad!' magasin hvor opskriften oprindeligt er bragt i, der er flere virkeligt lækre islagkager..

 • Hej MissMuffin!

  Tak for det – og ja, det er de 😉

  Hvilket nummer af bladet er det? Jeg har flere gange surfet rundt på deres hjemmeside, men det er simpelthen så farligt, for jeg falder over så mange spændende opskrifter, jeg har lyst til at lave 🙂

 • Er du sindssyg den ser lækker ud. Kan man ønske sig den næste gang man er på besøg hos dig :o) Lise

 • Vi må finde en dag i løbet af august, hvor vi kan lege? Jeg har også en fiks idé om at rode dig ud i noget bordrollespil, hvis du er frisk, men det må vi lige kigge lidt nærmere på 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *