islagkage, lagkage, is, jordbærmousse, hvid chokolademousse, hvid chokolade, jordbær, fløde, dessert, isdessert
Da jeg smutter på ferie i morgen, havde jeg feriekage med til mine kolleger i dag. Jeg lavede denne islagkage den anden dag og tog den med på arbejde, hvor der heldigvis er en lille fryser i køkkenet. Inspirationen til denne islagkage fik jeg fra magasinet Mad!’s hjemmeside.

Islagkage med jordbærmousse og hvid chokolademousse
8-10 personer

1 lagkagebund (gerne hjemmebagt eller købt hos bageren)
cognac til at dryppe lagkagebunden med

Hvid chokolademousse:
150 g hvid chokolade
1 spsk smør
2 æggeblommer
2½ dl fløde

Jordbærmousse:
300 g jordbær (fra frost, optøede)
4 blade husblas
½ dl vand
1 dl rørsukker
2½ dl fløde

Skær lagkagebunden til, så den er ½ cm mindre end springformens bund – brug en springform på 24 cm – moussen skal kunne løbe ned ad siderne. Læg lagkagebunden i formen og dryp med cognac.

Hvid chokolademousse: Smelt chokolade og smør i en lille gryde over vandbad. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i 1 ad gangen. Pisk fløden til skum. Vend først lidt af flødeskummet i den smeltede chokolade, herefter resten. Fordel chokolademoussen over lagkagebunden i formen. Sæt formen i fryseren i ca. 1 time, til moussen er stivnet.

Jordbærmousse: Blend bærrene i en blender/ foodprocessor. Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 5 minutter. Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpureen. Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré. Fordel jordbærmoussen over den hvide chokolademousse. Dæk din islagkage til med husholdningsfilm, og frys den i mindst 4 timer.

Servering: Sørg for at tage din islagkage ud af fryseren ½ time før servering. Pynt med bær, mynte og/eller lidt honning.

Note: Vakte min islagkage lykke, da den blev serveret? Jep, heldigvis! Jeg skal helt sikkert lave den igen på et tidspunkt, for det er en dejlig frisk og sød islagkage, der passer godt til en varm sommerdag.