citrussorbet, sorbet, is, citron, lime, græskarkerner, rørsukkerGårsdagens grillaften indeholdt selvfølgelig også en dessert. Det var ellers så varmt, at jeg ikke var videre oplagt til at finde på en dessert, men så så jeg opskriften på denne sorbet i det seneste nummer af magasinet Mad! – og den kunne jeg ikke stå for!

Sorbet med citron og lime
4 personer

2½ dl rørsukker
2½ dl vand
3-4 citroner
2 limefrugter
sukkerristede græskarkerner

Bring sukker og vand i kog i en gryde, og lad det koge, til sukkeret er opløst. Skyl citroner og limefrugter. Riv skallen på den fine side af et rivejern – du skal bruge 1 tsk revet citronskal og 1 tsk revet limeskal.

Pres saften af citronerne – du skal bruge 2 dl citronsaft. Pres også saften af limefrugterne – her skal du bruge ½ dl saft. Bland den pressede saft og den revne skal i sukkerlagen og hæld blandingen i en fryseegnet beholder.

Sæt beholderen i fryseren i mindst 6 timer. Rør ofte i din sorbet under indfrysningen for at undgå, at der dannes store krystaller og isflager. Tag sorbeten ud af fryseren i god tid, så den ikke er for hård. Anret din sorbet i glas og drys med sukkerristede græskarkerner.

Note: Denne sorbet har en meget intens smag, så hvis du ikke er så god til citrusfrugter, kan den ikke anbefales. De sukrede græskarkerner supplerede sorbeten rigtig godt, og det var en meget frisk og let dessert. En anden gang vil jeg muligvis bruge lidt mere vand, så den bliver knapt så kraftig, men ellers er det en meget anbefalelsesværdig dessert på en varm aften.