peanutbutteris, peanutbutter-is, peanutbutter, is, dessert, peanuts, fløde, chokolade, chokoladesauce, mørk chokolade, mælk, rørsukkerDa jeg afslørede denne måneds is-tema for gemalen, sagde han straks, at jeg burde lave en peanutbutteris. Jeg er ikke sikker på, at jeg selv havde fået den tanke, så jeg er glad for, at han gjorde, for det viste sig, at peanutbutter smager umanerlig godt som is!

Jeg fandt dog ud af, at peanutbutter kan give visse udfordringer mht. isens konsistens. Først prøvede jeg en opskrift fra Ben & Jerrys kogebog (som i øvrigt er vildt hyggelig at læse i), men selvom isen smagte glimrende, så var den lige lovlig hård og grynet i strukturen. Mit næste forsøg – hvor jeg selv sjussede mig frem – blev heller ikke vellykket, da jeg ikke fik pisket ingredienserne grundigt nok sammen, og isen derfor atter blev grynet. Heldigvis er tredje gang lykkens gang, så dagens isforsøg blev rigtig godt!

Peanutbutteris

2 spsk cremet peanutbutter
1 dl sødmælk
1 dl rørsukker
2 dl fløde
1 dl hakkede saltede peanuts
evt. lidt ekstra salt

Hæld sødmælk og rørsukker i en skål og pisk det med en elpisker, så sukkeret opløses i mælken. Hæld peanutbutter i en anden skål, tilsæt lidt af sødmælksblandingen og pisk det sammen, inden du tilsætter lidt mere af sødmælksblandingen. Fortsæt indtil du har pisket al mælken ind i peanutbutteren og fortsæt så med fløden, indtil du har en cremet, ensartet peanutbuttervæske. Jeg kørte den på min ismaskine, men du kan også hælde den i en plastbøtte og fryse den ned. Husk at røre i din peanutbutteris flere gange i timen. Inden den er helt frossen, skal du huske at røre de hakkede peanuts i ismassen og evt. smage til med ekstra salt.

Tip til servering: Hæld lidt smeltet chokolade ud over din peanutbutteris inden servering – chokolade og peanuts klæder hinanden umanerlig godt…

Note: Peanutbutteris er en salt og sød is, som – hvis du hælder chokolade på – smager som Snickers-is. Denne is ryger (også) direkte på min favoritliste, for peanuts og chokolade er efter min mening en ret god kombination.