Peanutbutteris – hjemmelavet Snickers-is

Peanutbutteris – hjemmelavet Snickers-is

Da jeg afslørede denne måneds is-tema for gemalen, sagde han straks, at jeg burde lave en peanutbutteris. Jeg er ikke sikker på, at jeg selv havde fået den tanke, så jeg er glad for, at han gjorde, for det viste sig, at peanutbutter smager umanerlig godt som is!

Jeg fandt dog ud af, at peanutbutter kan give visse udfordringer mht. isens konsistens. Først prøvede jeg en opskrift fra Ben & Jerrys kogebog (som i øvrigt er vildt hyggelig at læse i), men selvom isen smagte glimrende, så var den lige lovlig hård og grynet i strukturen. Mit næste forsøg – hvor jeg selv sjussede mig frem – blev heller ikke vellykket, da jeg ikke fik pisket ingredienserne grundigt nok sammen, og isen derfor atter blev grynet. Heldigvis er tredje gang lykkens gang, så dagens isforsøg blev rigtig godt!

Peanutbutteris

2 spsk cremet peanutbutter
1 dl sødmælk
1 dl rørsukker
2 dl fløde
1 dl hakkede saltede peanuts
evt. lidt ekstra salt

Hæld sødmælk og rørsukker i en skål og pisk det med en elpisker, så sukkeret opløses i mælken. Hæld peanutbutter i en anden skål, tilsæt lidt af sødmælksblandingen og pisk det sammen, inden du tilsætter lidt mere af sødmælksblandingen. Fortsæt indtil du har pisket al mælken ind i peanutbutteren og fortsæt så med fløden, indtil du har en cremet, ensartet peanutbuttervæske. Jeg kørte den på min ismaskine, men du kan også hælde den i en plastbøtte og fryse den ned. Husk at røre i din peanutbutteris flere gange i timen. Inden den er helt frossen, skal du huske at røre de hakkede peanuts i ismassen og evt. smage til med ekstra salt.

Tip til servering: Hæld lidt smeltet chokolade ud over din peanutbutteris inden servering – chokolade og peanuts klæder hinanden umanerlig godt…

Note: Peanutbutteris er en salt og sød is, som – hvis du hælder chokolade på – smager som Snickers-is. Denne is ryger (også) direkte på min favoritliste, for peanuts og chokolade er efter min mening en ret god kombination.28 thoughts on “Peanutbutteris – hjemmelavet Snickers-is”

 • Den lyder superlækker. Den må jeg prøve engang. Måske kunne man lave en chokoladesovs, som man lagde ved isen (måske i lag eller bare hen over), når den var færdig i ismaskinen?

 • Argh, du har vækket den slumrende is-løve. Max har linket til den her opskrift og med store bogstaver skrevet: EJ, SE LIGE SE HVAD HUN KAN!

  Nå, men så ved jeg da hvad jeg skal lave i weekenden 😀

  • Hæhæhæ! 😀
   Ok, det er tarveligt – men snedigt! Jeg tror, gemalen min kunne have fundet på det samme… 😉

 • Uha, det lyder godt og med chokolade på må det være en himmerigsmundfuld – lige som dig er jeg ret glad kombinationen af peanuts og chokolade 🙂

 • DET lyder bare super lækkert, den må jeg lave i weekenden. Er sikker på, at min peanutbutter- og snickers-elskende mand vil blive ellevild 😉

 • Uhm, lækkert – har også lavet B&J’s version med banan – super lækker, men ja, lidt hård i konsistensen Din her, ser tilgengæld helt perfekt ud (:

  – Anne

  • Den håber jeg, den er. Indtil videre virker den ret lovende. Vil prøve en lille bid mere i morgen 🙂

  • Tak skal du have. Ja, det er altid dejligt at få inspiration og udfordringer fra andre, for de får ind imellem helt andre ideer, end man selv ville have fået 🙂

 • Jeg kender én, jeg kunne glæde med den is. Normalt er “fløde” i opskrifter lig med “kaffefløde”. Mener du det, eller er det piske(ha!)fløde, du bruger i opskriften?

  • Det er jeg ikke stødt på før? Fløde plejer at være piskefløde – det er meget sjældent, jeg ser kaffefløde i opskrifter, for der er fedtprocenten så lav, at det ofte skiller, når det kommer i maden. Så ja – når jeg skriver fløde, er det altid piskefløde, jeg mener. Når jeg en sjælden gang bruger madlavningsfløde, plejer jeg at notere det i opskriften 🙂

   • Det var helt normalt før i tiden. Har en fra
    Gert Sørensens opskrifter med kaffefløde.
    Frugtflødeis
    500 g frugtpure
    500 florsukker
    1 l kaffefløde
    Alle ingr blandes og fryses i maskinen

    Jeg har ikke afprøvet lige denne endnu
    – men med 700 ml sødmælk/ 300 ml piskefløde mm. Det er måske tæt på kaffefløde 😇
    Kan bedst selv li den legeret.
    Hyggelig side du har 😃

    • Mange tak for de pæne ord 🙂

     Sødmælk + piskefløde minder dog ikke om kaffefløde. I sidstnævnte er der hvedemel i for at tykne ‘fløden’. Jeg synes, at det er bedre og mere gennemskueligt at bruge basisprodukter såsom sødmælk og piskefløde frem for lightprodukter som kaffefløde 🙂

 • Åhh, jeg elsker peanut butter.
  Kender du i øvrigt isbogen The perfect scoop? Af David Lebovich (jeg tror, hans navn staves sådan), den bog er en drøm.
  I øvrigt tænker jeg som Elsebeth, at fløde er kaffefløde, og piskefløde er…

  • Jeg synes, jeg har hørt titlen før. Har du prøvet at lave isene derfra? Og hvad er i så fald din favorit?

   • Jeg har prøvet et par stykker. Chocolade-peanut butter, tiltalte en pb elsker som mig. Den på tørrede abrikoser som var årsagen til at jeg købte bogen, fordi den ville min far elske, ville have været kønnere med ikke-økologiske abrikoser, men smagte fint. Den vietnamesiske kaffe gav inspiration til min egen variant, som er blevet en klassikker. Jeg er også vild med, at der er mærkelige is med persille, roqueford etc.
    Han kommer også med mange gode tips, fx at en spsk vodka eller to holder isen blødere, og kan ikke smages.
    Han hedder forresten David Lebovitz, og du kan finde mange opskrifter på hans blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *