koldskålsis, is, koldskål, kærnemælk, fløde, citroner, dessert, vaniljesukker, vanilje, rørsukkerKoldskål og dansk sommer hænger uløseligt sammen. Af samme grund måtte jeg selvfølgelig prøve at lave en koldskålsis, for syren og sødmen i koldskål egner sig glimrende til is.

Jeg legede mig frem til sammensætningen, og resultatet blev heldigvis meget tilfredsstillende. Dog kunne min koldskålsis godt bære en lille smule mere fløde for at gøre konsistensen endnu bedre, så det har jeg noteret i opskriften.

Koldskålsis
2-3 personer

2 dl kærnemælk
2 dl fløde (gerne 3 dl for bedre konsistens)
1 tsk vaniljesukker
0,75 dl lys rørsukker
saften fra en citron
fintrevet skal fra ½ øko-citron

Pisk ingredienserne sammen og hæld det på en ismaskine. Jeg brugte den sædvanlige ismaskine, og du kan sandsynligvis godt lave isen uden maskine ved at røre i massen flere gange i timen, mens den køler ned i fryseren.

Servér din koldskålsis med en topping bestående af havregryn, der er ristet sprøde i smør og sukker.

Note: Denne koldskålsis har en meget lækker og tydelig koldskålssmag, og toppingen giver lige lidt ekstra crunch. Meget dejlig is, som jeg varmt kan anbefale – en god variant af den klassiske koldskål.