Melonsorbet og æblesorbet

Melonsorbet og æblesorbet

Her er i sommervarmen er en kugle sorbet en dejlig måde at få noget koldt og læskende. Da jeg tilmed har is-benspænd i denne måned, så har det været en kærkommen lejlighed til at lave et par frugtsorbeter – i dette tilfælde en melonsorbet og en æblesorbet.

Sorbet er utrolig let at lave. I mange tilfælde kræver det blot en sukkersirup (lavet på lige dele vand og sukker), den ingrediens som sorbeten skal smage af samt en æggehvide for at give en god konsistens.

Melonsorbet

1 meget moden netmelon
1 dl sukkersirup – se her
1 æggehvide

Flæk melonen, fjern kernerne og skær frugtkødet fri fra skallen. Put frugtkødet i en skål sammen med sirup og æggehvide og blend det grundigt med en stavblender. Hæld massen på en ismaskine (jeg brugte atter DeLonghi-maskinen) og kør det, indtil det bliver til en silkeblød melonsorbet. Spis med det samme eller put det i fryseren.

Note: Meget frisk og mild melonsorbet med tydelig melonsmag. Du behøver ikke at bruge så megen sirup til denne is, da melonen giver masser af sødme i sig selv. Du kan muligvis godt skære sirupmængden ned til det halve.

æblesorbet, sorbet, grønne æbler, is, dessert, rørsukker

Vi har et lille fjollet æbletræ i vores have, som giver få og dårlige æbler, så det kommer til at lade livet her til efteråret, og så skal vi plante et nyt. Jeg mente dog, at vi burde udnytte lidt af den frugt, der så småt er ved at blive modne på træet, og så kom jeg i tanke om en dejlig is lavet på grønne æbler, som jeg på et tidspunkt har smagt i Italien. Sådan en ville jeg også lave!

Hvor meget eller hvor lidt sukker, der skal i denne opskrift, afhænger meget af hvor syrlige æblerne er. Min udgave blev relativt sød, men æblerne var heller ikke helt så syrlige, som jeg havde forventet. Jeg har derfor skåret lidt ned på sukkermængden i nedenstående opskrift.

Æblesorbet

250 g syrlige grønne æbler
2 dl vand
1 dl rørsukker
ekstra vand

Fjern kernehusene fra æblerne og skær æblerne i små tern, som du hælder i en kasserolle sammen med vand og sukker. Lad det simre ved svag varme, indtil æblestykkerne er kogt møre, og lad det så afkøle lidt, inden du blender det til en ensartet masse. Hæld æblemassen gennem en finmasket sigte – brug en ske til at presse massen igennem sigten – og sæt æblepureen på køl. Når pureen er kølet helt ned, tilsætter du lidt vand – ½-1 dl så isen bliver knapt så kraftig og sød – og kører pureen på en ismaskine. Spis din æblesorbet med det samme eller put den i fryseren.

Note: Frisk æblesorbet med tydelig æblesmag. Jeg har som sagt skåret lidt ned på sukkermængden i forhold til det første æblesorbet-forsøg, jeg lavede, men er du til søde is, så put gerne mere sukker i. Jeg synes dog godt, at denne æblesorbet må have noget syrlighed, og du kan eventuelt også prøve at justere smagen på æblepureen med lidt citronsaft for at gøre den mere syrlig.



4 thoughts on “Melonsorbet og æblesorbet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *