Æblepandekager

Æblepandekager

Æblepandekager er en fantastisk måde at bruge nedfaldsæbler på, og du får samtidig en skøn frugtpandekage, som du kan servere som dessert eller til morgenmad i weekenden.

Det er blevet min nye favoritmåde at bage æblepandekager på, så jeg har opdateret mit oprindelige indlæg om æbler i pandekager. 

Du kan variere disse æblepandekager, som du har lyst. Jeg har tilføjet lidt sukker til opskriften, fordi jeg brugte relativt syrlige æbler, men du kan helt udelade det, hvis æblerne er tilpas søde. Jeg har også prøvet at lave dem med kærnemælk i stedet for mælk. Det giver pandekagerne lidt syrlighed, men jeg syntes faktisk også, at de blev lidt saftigere. Du kan også overveje at blande lidt havregryn i dejen for at give pandekagerne lidt mere fibre, så de mætter endnu mere. Mulighederne er mange! 

Æblepandekager

8 mellemstore og tykke pandekager

3-4 æg
4 dl mælk eller kærnemælk
2 spsk rørsukker (kan udelades)
1 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
½ dl rapsolie
ca. 5 dl hvedemel (afhænger af hvor tykke du ønsker pandekagerne)
3 mellemstore æbler
smør til stegning

Tilbehør:
mørk sirup eller honning
friske bær, der er i sæson (eller alternativt syltetøj om vinteren)
græsk yoghurt

Pisk æg med sukker (hvis du bruger det) samt vanilje, salt og rapsolie. Pisk derefter skiftevis mælk og hvedemel i dejen. Vask æblerne og riv dem på et groft rivejern (undlad kernehuset). Rør de revne æbler i dejen. 

Smelt en klat smør på en mellemstor pande og fordel 1½-2 grydeskefulde dej på panden. Steg pandekagen på begge sider, så den bliver godt gylden. Fortsæt processen til du har brugt al dejen. 

Servér dine æblepandekager med sirup, brombær og græsk yoghurt, hvis det er sensommer og måske endda weekendmorgen. Serverer du pandekagerne som dessert, så prøv at kombinere dem med  brombæris eller nougatis

Note: Jeg er virkelig fan af at kunne bruge nedfaldsæblerne til noget så lækkert. Det er selvfølgelig ikke noget, man skal spise hver dag, men jeg har da fået dem som morgenmad et par gange den seneste tid. De egner sig også fint til at blive frosset ned, så du kan stege dem på forhånd og have dem klar til en dag, hvor du skal bruge en hurtig dessert.  

æblepandekager, æblepandekager, pandekage med æbler, morgenmadspandekage, frugtpandekage, æbler, hvedemel, æg, rørsukker, mælk, kærnemælk, vanilje


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *