Mascarponeis og ferskenis

Mascarponeis og ferskenis

Is er mere og andet end flødeis og sorbeter. Du kan for eksempel sagtens lave is på andre mejeriprodukter end lige fløde – hvad med at lave en mascarponeis næste gang?

Mascarpone er en fed friskost, som er lavet på fløde og creme fraiche. Den stammer fra Italien, og er du på ferie her, støder du ind imellem på mascarponeis. Det er en lækker men også ret mættende is, så du behøver ikke at spise en så stor portion af den – selvom det er fristende.

Jeg surfede lidt på nettet for at finde frem til en god opskrift på mascarponeis, og jeg skelede lidt til en opskrift på taste.com.au, men endte med at skifte et par af ingredienserne og justerede også flere af målene. Resultatet blev en knapt så tung – men utrolig frisk og lækker mascarponeis med et strejf af citron.

Mascarponeis med et strejf af citron

125 g mascarpone (et halvt bæger)
2 dl letmælk
1-1½ dl flormelis
saft og fintrevet skal fra en øko-citron

Blend ingredienserne kort, så massen bliver ensartet og hæld det så på en ismaskine og lad det køre, indtil isen er klar. Ligesom de andre gange brugte jeg DeLonghi-ismaskinen. Jeg vil tro, du også kan lave denne mascarponeis uden ismaskine ved at røre i isen flere gange i timen, mens den nedkøles i fryseren, men jeg ved ikke, hvordan konsistensen så vil blive.

Note: Denne mascarponeis bliver meget cremet og lækker. Den er mild men har et strejf af citron, og som citronelsker kan jeg selvfølgelig ikke stå for det. Hvis du som jeg er vild med citroner, så vil jeg anbefale dig at doble op på mængden af citron, så du får en citron-mascarponeis.

ferskenis, ferskner, mascarponeis, is, mascarpone, dessert

Ferskenis

Jeg kunne ikke dy mig og legede videre med mascarpone-konceptet dagen efter. Jeg havde fire ferskner, der var temmelig modne, så dem kunne jeg meget passende eksperimentere med. Det ville egentlig være mest oplagt at lave en ferskensorbet, men jeg ville se, hvordan det ville spille sammen med mascarponen.

Denne gang brugte jeg glukose i isen, for jeg ville gerne undgå, at isen blev for sød. Ferskner har trods alt meget sødme i forvejen.

4 meget modne ferskner
125 g mascarpone (et halvt bæger)
1 dl sødmælk
3 spsk glukose

Pil forsigtigt skindet af fersknerne med spidsen af en kniv og put frugtkødet i en dyb skål sammen med resten af ingredienserne. Blend ingredienserne til en ensartet masse og kør den på ismaskinen.

Note: Min fersken-mascarponeis havde en meget mild ferskensmag. Konsistensen blev ikke nær så flot som den første mascarponeis, men smagen var fin. Jeg kan dog godt lide, når der er skruet op for smagsintensiteten – ligesom ved jordbærisen og hyldeblomstsorbeten – men denne is er nu ganske fin, hvis du gerne vil have en mild og sommerlig is.18 thoughts on “Mascarponeis og ferskenis”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *