Bananis med fløde – sukkerfri

Bananis med fløde – sukkerfri

Jeg godt lide at eksperimentere, og et benspænd med hjemmelavet is er oplagt til at forsøge sig frem ved at blande en række råvarer og så se/smage, hvordan det går. Sådan opstod denne bananis, som ikke blot er superenkel, men også er sukkerfri og derfor velegnet til folk, der gerne vil undgå unødig sukker. Denne bananis er nemlig sød nok i sig selv og behøver ikke ekstra sødning.

Enkelhed er i øvrigt et af kendetegnene ved denne måneds benspænd, for jeg kan godt lide tanken om at lave is på meget få råvarer, så ingredienserne kan få lov til at smage igennem. Det var på denne måde, at både jordbærisen og hyldeblomstsorbeten blev udviklet.

Bananis

2 personer

200 g meget modne bananer (svarer til ca. 3 medium bananer)
1 dl fløde
1 dl letmælk
vaniljekornene fra ½ vaniljestang

Hæld ingredienserne i en skål og blend det kort, til massen er ensartet. Jeg vil anbefale, at du bruger en ismaskine – selv brugte jeg DeLonghi-ismaskinen – men har du ikke dette, så prøv at blende bananerne sammen med vaniljekornene og mælken. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i din bananis, inden du putter den i fryseren.

Pynt din bananis med lidt revet 80% chokolade inden servering.

Note: Jeg er normalt ikke til bananis – medmindre den er hjemmelavet som i dette tilfælde. Hjemmelavet bananis har nemlig en meget tydelig smag af banan, og så er det jo dejligt, at bananens egen sødme er nok til at gøre isen sød.

bananis, bananflødeis, bananer, is, dessert, fløde, mælk, vanilje, vaniljestang


4 thoughts on “Bananis med fløde – sukkerfri”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *