Grillet vandmelon med chorizopølse, quinoa-jordbær salat, myntebrød, kyllingefileter med hvidløgsost og bacon, grillede nektariner med vaniljeis og hyldesukker

Grillet vandmelon med chorizopølse, quinoa-jordbær salat, myntebrød, kyllingefileter med hvidløgsost og bacon, grillede nektariner med vaniljeis og hyldesukker

Gemalen og jeg har som bekendt et sommerprojekt, som indbefatter at grille en masse – i hvert fald mindst én gang om ugen, og denne aften skulle samtlige retter faktisk forbi det lille ildsted. Forretten blev grillet vandmelon med chorizopølse – en opskrift jeg fandt på Arlas hjemmeside. Jeg undlod kapersbær, brugte mindre pølse og tog mængdeangivelserne lidt mere på gefühl.

Til hovedret fik vi kyllingefilet med hvidløgsost og bacon, en creme fraiche-sennepsdressing, myntebrød (som var en lille omskrivning af denne opskrift – timian blev udskiftet med en lille håndfuld friske mynteblade) og en quinoa-jordbær salat. Sidstnævnte havde jeg set på Anarkistens blog. Her brugte jeg dobbelt mængde af jordbær og halv mængde af tomater i forhold til originalopskriften. Jeg måtte desværre undlade at putte frisk koriander i, da jeg ikke kunne skaffe det, og jeg fik ikke puttet hvidløg i, hvilket ærgrede mig, da jeg opdagede fejlen.

Til dessert grillede vi nogle nektariner samt lavede en vanilleis. Jeg har aldrig rigtig gjort mig i at grille frugt, men det blev meget bedre, end jeg troede. Skal klart udforske dette noget mere. Vi ville godt have lavet vanilleisen i den ismaskine, som vi netop har lånt af min svoger, men den var ikke kølet nok ned til, at vi kunne nå at lave det, så jeg brugte i stedet en opskrift, jeg havde set på Foodfanatics blog. Her fordoblede jeg mængden af vanilje og justerede en smule på mængden, da jeg ellers ikke havde nok fløde.

Grillet vandmelon med chorizopølse

4 personer

4 skiver vandmelon, samme tykkelse
70 g chorizopølse i skiver
en håndfuld mandler, grofthakkede
en håndfuld friskskåret parmesanost
en håndfuld friske basilikumblade, grofthakkede
1 spsk balsamicoeddike
1 spsk olivenolie

Grill vandmelonskiverne – de skal have meget kort tid. Steg pølseskiverne på en pande, så de bliver sprøde og hak dem derefter groft. Bland de hakkede pølseskiver med resten af ingredienserne og anret det oven på den grillede vandmelon. Servér straks.

Note: Grillet vandmelon er et ret spændende eksperiment, og den fungerer overraskende godt sammen med toppingen. De ingredienser fungerer faktisk rigtig fint sammen, og det var en sjov idé at grille vandmelonen – det vidste jeg ikke, at man kunne få noget godt ud af det.

Quinoa tabbouleh med jordbær

6-8 personer

2 dl quinoa
4 dl vand
1 aubergine
½ agurk, i tern
1 stor gul peberfrugt
500 gram jordbær
2 store tomater

1 lille bundt bredbladet persille
1 lille bundt dild
1 lille bundt marokkansk mynte

Marinade:
2 spsk olivenolie
Saften af ½ citron

Skær auberginen i tern på ca. 1×1 cm og smør et ildfast fad med et par spsk olivenolie, hvor du så hælder ternene i. Sæt et låg på fadet eller læg stanniol over og bag det i 30-40 minutter ved 200 grader, indtil de er møre.

Rist quinoaen i en gryde, så kornene ikke er bitre. Hæld vandet i og kog det i tyve minutter, til vandet er fordampet.

Skær jordbær samt grøntsager i små stykker og bland dem i en skål. Hak krydderurterne og bland dem i samme skål. Bland den kogte quinoa i grøntsagsskålen, pisk marinaden sammen og vend den i. smag til med salt samt evt. lidt citronsaft. Servér med det samme. Salaten kan holde sig i et døgns tid i køleskab, men sørg for at tage den ud i god tid, så den har stuetemperatur ved serveringen.

Note: En anderledes kombination af råvarer – og i øvrigt første gang jeg fik lavet noget med quinoa. Salaten var lige lovlig mild til mine smagsløg – jeg savnede lidt bid i, som lidt mere citronsaft og måske noget hvidvinseddike kunne give. Men frisk og sommerlig salat.

Vaniljeis
4-6 personer

2 æggeblommer
40 g sukker
110 ml vand
1 tsk vaniljesukker
1 tsk flydende vaniljeekstrakt (fra Frankrig)
500 ml let pisket flødeskum

Pisk æggeblommerne grundigt. Kog sukker og vand i en gryde, indtil det danner en tyk sirup. Tilsæt forsigtigt sukkermassen til æggemassen under konstant piskning. Tilsæt derefter vaniljen og det letpiskede flødeskum. Rør forsigtigt rundt, dæk isen til og frys den. Tag den op lidt tid før, at du skal bruge den, da den bliver relativ hård under frysningen.

Note: Udmærket og mild vaniljeis. Hyldesukkeret gav lige prikken over i’et i desserten og bandt frugten og isen godt sammen smagsmæssigt – og så var det dejligt med lidt knas.20 thoughts on “Grillet vandmelon med chorizopølse, quinoa-jordbær salat, myntebrød, kyllingefileter med hvidløgsost og bacon, grillede nektariner med vaniljeis og hyldesukker”

 • Som sædvanlig ser det FANTASTISK ud! 🙂

  Jeg har luret på grillet vandmelon i et stykke tid, har bare ikke lige fået taget mig sammen til at lave det. Hvordan bliver konsistensen på det? Ændrer det smag eller??? Nå ja, jeg kan jo også bare selv give mig i kast med det og se hvordan det bliver 😉

  De kyllingefileter lyder som et hit – og grillet frugt er virkelig godt. Jeg kan godt lide grillet ananas, hvor der pensles en rommarinade på og så med mascarpone til – mums!

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – *bukker pænt* Mange tak! 😀

  Hm, den er lidt mere tør i overfladen, men saftig inden i. Mere fast i det. Ej, det er svært at forklare – spurgte også gemalen, som heller ikke helt kunne beskrive det. Men det fungerede godt 🙂

  Hehe, jeg tænkte netop på ananas, som må gøre sig godt på grillen, og en rommarinade er jo altid lækkert – fik prøvet din rommarinerede kylling i dag og blogger om det gode resultatet i morgen 😉

 • Uhm.. Jeg er helt forelsket i den grillede vandmelon, for det var da en sjov, dekorativ og anderledes forret…
  Det skal jeg helt sikkert huske at ha afprøvet!

 • Uhm, absolut herlig inspiration, Piskeris! Jeg får sneget ekstra meget frugt og grønt ind i måltiderne i øjeblikket – det føles dejligt i varmen.

 • Det der grillet vandmelon, det skal helt klart prøves !

  Jeg er vild med jordbær i salat, men de andre her i huset kan ikke lide det !!!

  Jordbær og feta… mums…

  Hyggehygge
  Marianne

 • grillet frugt er godt. Grillet vandmelon ville jeg tro var umuligt, men du er da en tryllekunstner, så det må bestemt kopieres.
  Grillet banan (i skæl) og grillet ananas har altid været godt. Nektariner er nu også godt

 • Det glæder jeg mig til at læse om, det er en af vores absolut favoritter på grillen 🙂 Har I prøvet flæskesteg på grillen? det er virkelig godt…….

  Mange hilsner
  Birthe

 • MissMuffin – jeg synes også, det var en sjov ting ag grille, så det måtte jeg bare prøve – og så var det jo dejligt, at det fungerede fint.

 • Madame – det kan jeg godt forstå. Det er både let, saftholdigt og lækkert, og jeg forsøger også at bruge mindre tid i køkkenet, når temperaturen er så høj 🙂

 • NYBH – nej, men jeg har overvejet at prøve det på et tidspunkt. Jeg har hørt godt om det fra flere, men jeg tror, det først bliver om et par måneder – jeg er ikke lige i stødet til flæskesteg i denne her varme 🙂

 • Hanne – nej, jeg troede også, at den var for vandholdig, men resultatet blev fint! Jeg har ikke før lavet mad med quinoa, men jeg var vældig fascineret af udseendet på retten…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *