Auberginefritter med honning

Auberginefritter med honning

Auberginer er en af mine yndlings-sommergrøntsager, så da jeg for længe siden stødte på auberginefritter, så tænkte jeg, at dem måtte jeg prøve. Jeg gemte linket på min (næsten) uendelige lange liste over spændende retter, jeg gerne vil prøve, og så faldt jeg over den her under sommeroprydningen.

Ideen stammer fra hos Epicurious, men jeg har ikke fuldt opskriften slavisk – jeg tror blandt andet, at de har brugt en anden type aubergine, der er slankere end dem, vi normalt ser her i Danmark.

Auberginefritter med honning

3-4 personer

1 mellemstor aubergine
3-4 dl mælk
1½-2 dl hvedemel
lidt salt
rapsolie til stegning

Derudover:
honning
hakkede valnødder

Skær auberginen i 1 cm tykke skiver og læg dem i en skål. Hæld mælk over, så det dækker, og lad aubergineskiverne trække en times tid. Bland hvedemel og salt på en tallerken. Hæld mælken fra auberginen og lad skiverne dryppe af, inden du vender dem i hvedemelet.

Hæld rapsolie på en stor pande, så der er 1 cm tykt lag. Varm det op, indtil det bobler let, hvis man dypper en aubergineskive i olien. Læg aubergineskiver i og steg dem, indtil de er gyldne på begge sider.

Servér dem med honning og hakkede nødder – enten 1-2 skiver som forret eller som tilbehør til andre retter.

Note: Auberginefritter smager skønt og er ikke helt så fedtede/kalorieholdige som almindelige aubergineskiver stegt i olie. Du kan også bruge dem i (vegetar-)burgere eller til auberginemadder.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *