Blomkålspandekager
Jeg kan godt lide madpandekager, og da jeg havde blomkål, der trængte til at blive brugt, så var det selvfølgelig oplagt at lave blomkålspandekager! Hvis du ikke før har eksperimenteret med madpandekager, så kan jeg også anbefale, at du prøver mine spinatpandekager eller mine grønkålspandekager.
Disse blomkålspandekager er superlette at lave og holder sig fint i køleskabet flere dage. Du kan også sagtens fryse dem ned.
Blomkålspandekager
3 stk.
400 g fintreven blomkål
2 æg
1 dl rasp
1½ dl hvedemel
salt og peber
evt. lidt vand
smør til stegning
Rør blomkålen sammen med æggene. Rør derefter rasp og hvedemel i sammen med salt og peber. Dejen skal være cremet men også rimelig kompakt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du synes, at den er for tyk.
Smelt smør på en pande og put et par grydeskefulde af dejen på stegepanden. Glat dejen ud, så den er ca. 1½-2 cm tyk og lad den stege, inden undersiden af fast og gylden. Vend pandekagen med en stor spatel og steg den færdig på den anden side.
Note: Disse blomkålspandekager smager godt! Blomkålssmagen er ikke særlig tydelig, så du bør også kunne lokke blomkålsskeptikere til at prøve. Du kan servere dem med mange forskellige slags topping, men vær opmærksom på, at de mætter godt, så én vil være nok for de fleste.
Skøn idé – jeg har et blomkålshoved liggende, som trænger til at blive spist, så din opskrift skal prøves 🙂
Perfekt timing – håber du kan lide dem 🙂