Stuvet hvidkål med medister

Stuvet hvidkål med medister

Onsdag aften stod den på stuvet hvidkål, der blev serveret til kartofler samt medisterpølser fra Løgismose – denne gang med timian og æble-smag. Den var jeg til gengæld ikke så begejstret for, da de virkede federe end den udgave, jeg smagte første gang. Jeg surfede på nettet inden og fandt ud af, at opskrifterne var ret enkle og ens, så jeg sjussede mig frem til denne udgave.

Stuvet hvidkål

2 personer

300 g hvidkål
1½ dl mælk
1 spsk hvedemel
salt, peber og muskatnød

Hvidkålen fintsnittes og koges 7-8 minutter i letsaltet vand – brug kun, så det lige dækker kålen. Mælk og hvedemel rystes godt sammen og blandes i hvidkålen, og det simrer videre et par minutter. Smag kålen til med salt, peber og muskatnød.

Note: Stuvet hvidkål er meget mild i smagen og bør kunne spises af de fleste. Jeg puttede en god portion krydderier i, men det gjorde ikke det store udslag i smagen – den var stadig meget mild og venlig.12 thoughts on “Stuvet hvidkål med medister”

 • Jeg bruger som regel temmelig meget peber og muskat, for at få stuvet hvidkål til at smage,og så bruger jeg lidt af kogevandet samt fløde, det plejer at blive godt.
  Knus
  Vibeke

 • Uhm, jeg synes, det ser dejligt ud – en rigtig dansk klassiker! Det skal prøves af snarest hjemme i mit lille køkken 🙂

 • Jeg plejer som Vibeke også at bruge lidt af kogevandet fra kålen.
  Jeg er vild med det … men jeg er en af de aparte, som elsker det med et godt drys kanelsukker;) Uhmmmmmmmmmm

 • Du skal gentage succéen når du kan få spidskål som har ret meget mere smag end hvidkål.
  Det er nemlig en skøn skøn ret, her bliver der oftest serveret gammeldags frikadeller til :-))

 • Åh, jeg elsker stuvet hvidkål, men vi får det godt nok for sjældent 🙂

  Stuvet spidskål er også godt, især her i forår/sommer månederne……

  Mange hilsner
  Birthe

 • Stuvninger bliver vist aldrig min favorit og slet ikke hvidkål. Men en omgang hjemmegjort høns i asparges, det er nu dejligt!

 • Vibeke – jeg syntes også, den blev bedre i dag, hvor jeg gav den endnu et skud peber og muskat, men det overrasker mig lidt, at man skal smide så meget i for at få det til at smage af noget. Til gengæld puttede jeg så meget peber i, at det var lige før, det brændte 🙂

 • Hanne – det gjorde jeg også – altså jeg brugte så lidt vand, at jeg kunne bruge det overskydende i selve stuvningen. Hov – jeg havde helt glemt, at det var en ret, man kan spise med kanelsukker. Jeg tror dog, jeg foretrækker at gemme det til havregrød 😉

 • NYBH – det er ellers en let og billig ret, så hvis det ikke var fordi, at jeg foretrækker mad med mere knald på smagen, så ville jeg nok lave det oftere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *