Blomkålspie

Blomkålspie

Jeg er i fuld sving med månedens kål-benspænd, og den første ret er blomkålspie. Så kunne jeg nemlig bruge de sidste røde peberfrugter, jeg havde købt i oktober.

Jeg så en udgave i kogebogen ‘Det grønne landkøkken’, som jeg valgte at arbejde videre med, og resultatet blev denne mættende sag.

Du kan spise denne blomkålspie, som den er eller kombinere den enten med et stykke kød, en grøn salat (om sommeren) eller en kålsalat (om vinteren). Det sidste bliver dog ret tungt, hvis du ikke er vant til at spise større mængder kål.

Blomkålspie

5-6 personer

500 g skrællede kartofler, skåret i tynde skiver
2 røde peberfrugter, skåret i strimler
1 løg, skåret i tynde både
1 tsk chiliflager
olie til stegning
ca. 500 g blomkål, fintreven
3 æg
2 dl creme fraiche
2 dl fintreven hård ost – for eksempel Vesterhavsost
1 tsk timian
salt og peber

Dej:
1 dl fuldkornshvedemel
1 spsk rapsolie
1 æg
½-1 dl mælk
salt og peber

Derudover:
Sesamfrø til at drysse over

Pensl et stort ildfast fad med lidt olie og fordel kartoffelskiverne, peberfrugterne, løgene og chiliflager ud over bunden. Hæld den fintrevne blomkål i en skål og rør den sammen med æg, creme fraiche, ost, timian samt salt og peber. Fordel det ud over grøntsagerne i fadet. Pisk dejen sammen og fordel den ud over blomkålen. Skær to-tre snit i overfladen, så dampen kan slippe ud under bagningen i ovnen. Slut af med at drysse din blomkålspie med sesamfrø.

Bag pien i ovnen ved 200 grader i ca. en time. Den er færdig, når den er gylden, og du kan stikke en tynd pind i og mærke, at kartoflerne er gennembagte.

Note: Denne pie er en god mættende sag, og så er det en fremragende ret at kunne servere flere dage i træk.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *