Saftige spinatpandekager
I søndags eksperimenterede jeg med at bage saftige og sunde spinatpandekager, og det endte med at blive så vellykket, at jeg har lovet mig selv, at det må jeg gøre igen, for denne kombination var både saftige og mættende.
Spinatpandekager
7 stk.
400 g frosset bredbladet spinat
100 g fuldkornshvedemel
300 g speltmel
6 dl skummetmælk
1-2 spsk olivenolie
1 tsk salt
4 æg
½ tsk stødt koriander
Spinaten tøes op og drænes for vand. Pisk resten af ingredienserne sammen til en dej og vend spinaten i den. Hæld en god sjat olie på en pande og øs forsigtigt dej ud på panden – fordel det med opøsningsskeen, så spinaten og bliver fordelt godt. Steg dine spinatpandekager enkeltvis – husk at putte olie på panden mellem hver pandekage.
Fyldet blev lavet af oksekød, almindelig løg og rødløg, tomat på dåse, friske tomater, røde bønner, chili, oregano, timian, salt, peber.
Mine spinatpandekager blev serveret sammen med revet hård gedeost, revne gulerødder samt lidt creme fraiche.
Note: De her spinatpandekager er jeg altså lidt fan af – de var virkelig skønne, og jeg kunne godt lide, at de var så mættende uden at være tørre eller kedelige – heller ikke dagen efter, hvor jeg spiste den sidste. En varm anbefaling herfra! Vidste du i øvrigt, at grønkålspandekager også er ret lækre?
Uhm jeg elsker madpandekager, og de der ser jo bare alt for gode ud, de skal da helt sikkert afprøves – og jeg synes det er alletiders at de er sunde og gode 😀
– Maj 🙂
Det er mad lige efter min smag – Nemt, sundt og velsmagende!
Lise
http://www.detskalsmageafnoget
Maj – tusind tak! Jeg blev selv glad for at opdage, at de blev så saftige og mættende – en rigtig fin måde at få grønt i maden 🙂
Lise – enig, det er skønt, når de tre ting går sammen 🙂
Uhm, jeg elsker spinatpandekager!!
Selv Kristian plejer at være glad for dem selvom der er farlige grøntsager i:)
De her må afprøves, måske i næste uge.
Så må jeg li se hvad fryseren ku gemme på af rester til fyldet, for der er helt sikkert en rest et-eller-andet der dur dertil!
Åhh, det ser godt ud! Jeg må sørge for, at det straks kommer til at indgå i min madplan. Tak for skøn inspiration som altid.
Øij, hvor ser det indbyende ud – spinatpandekager skal vi have at spise i aften, det har jeg lige bestemt. Tak for dejlig inspiration!
Hvor ser de LÆKRE ud, de skal klart indgå i vores madplan 🙂
Mange hilsner
Birthe
Dem skal jeg SÅ meget prøve. Det ser super lækkert ud. Guf.
Kh Vibeke
Uhm' dem skal jeg helt sikkert prøve. Man kan vel godt bruge frisk spinat også for det kan vi altid få her.
MissMuffin – hey, det er da godt, han også er med på spinatpandekager – og de her er bestemt ikke farlige, så bare prøv dem af på ham 😉
Bitten – mange tak – skal det være en anden gang 😉
Madame – jamen det var da så lidt. Håber de falder i lige så god smag som hos os 🙂
NYBH – tusind tak! Håber I kan lide dem 🙂
Vibeke – mange tak. Jeg var også ret positivt overrasket – og det er jo altid dejligt at blive det 🙂
Mums de skal da prøves, som mange af de andre også er blevet “lokket” til :))
/Malene
Lene – mange tak! Ja – men du skal muligvis bruge lidt mere, hvis de er friske 🙂
Hej Den Nysgerrige Muffin!
Hehehe, det er nu ikke det værste at blive lokket til 😉
De lyder helt fantastiske. Dem skal jeg med sikkerhed lave. Måske her i påskeferien 🙂
Hanne – go for it – de er gode 😀
Super god opskrift, selv om de ikke er helt nemme at få rundt på panden. Det er ikke som almindelige pandekager, men de var super gode 🙂
Hej Smølfine!
Mange tak. Nej de er noget tungere end almindelige pandekager, så det kræver lidt snilde, men jeg er glad for at høre, at du kunne lide dem 🙂
Tak for inspirationen – de blev Mega lækre! Lavede dem med grahamsmel og fuldkorns hvedemel. De mætter godt nok meget! Fyldet var grøntsags-kødsovs med revet gullerod og en dressing af A38, sennep salt og peber… Kan klart anbefales 😉
Jamen det var da så lidt! Det er en af mine yndlingsretter, og jeg overvejer, om jeg ikke snart skal lave det igen 🙂