spinatpandekager, pandekager, madpandekager, vegetar, spinat, fuldkornshvedemel, speltmel, skummetmælk, olivenolie, æg, korianderI søndags eksperimenterede jeg med at lave saftige og sunde spinatpandekager, og det endte med at blive så vellykket, at jeg har lovet mig selv, at det må jeg gøre igen, for denne kombination var både saftige og mættende.

Spinatpandekager
7 stk.

400 g frosset bredbladet spinat
100 g fuldkornshvedemel
300 g speltmel
6 dl skummetmælk
1-2 spsk olivenolie
1 tsk salt
4 æg
½ tsk stødt koriander

Spinaten tøes op og drænes for vand. Pisk resten af ingredienserne sammen til en dej og vend spinaten i den. Hæld en god sjat olie på en pande og øs forsigtigt dej ud på panden – fordel det med opøsningsskeen, så spinaten og bliver fordelt godt. Steg dine spinatpandekager enkeltvis – husk at putte olie på panden mellem hver pandekage.

Fyldet blev lavet af oksekød, almindelig løg og rødløg, tomat på dåse, friske tomater, røde bønner, chili, oregano, timian, salt, peber.

Mine spinatpandekager blev serveret sammen med revet hård gedeost, revne gulerødder samt lidt creme fraiche.

Note: De her spinatpandekager er jeg altså lidt fan af – de var virkelig skønne, og jeg kunne godt lide, at de var så mættende uden at være tørre eller kedelige – heller ikke dagen efter, hvor jeg spiste den sidste. En varm anbefaling herfra!