farsbrød, oksekød, æg, ost, hakket oksekød, oregano, oliven, oregano, basilikum, bacon, hickory-sauceI søndags havde vi inviteret gæster på besøg, hvor jeg serverede farsbrød (inspireret af en opskrift, jeg så på et tidspunkt hos Newyorkerbyheart) og en rødbede- og bønnesalat. I sidstnævnte ville jeg have brugt sorte bønner, men havde glemt at lægge dem i blød aftenen inden (meget klassisk fejl ved bønneretter, som jeg troede, jeg var vokset fra – suk!). I stedet brugte jeg hvide cannellinobønner fra dåse.

 Farsbrød
 6-8 personerfarsbrød, oksekød, æg, ost, hakket oksekød, oregano, oliven, oregano, basilikum, bacon, hickory-sauce

1 kg oksekød 3-7%
1 æg
100 g salatost med chili og oregano
160 g hakkede oliven
2 tsk oregano
2 tsk basilikum
salt og peber
100-150 g god tyk bacon
hickory-sauce*

Bland oksekød, æg, smuldret salatost, oliven og krydderier til en fars og form et farsbrød ud af det. Læg baconskiverne på, så det dækker kødet, og smør baconen med hickory-sauce. Stil farsbrødet i ovnen ved 200 grader og lad det stege i en time.

*kan du ikke finde hickory-sauce i supermarkedet, kan du røre din egen bbq-sauce og bruge den i stedet

Note: Det er meget sjældent, at jeg får farsbrød, men der er sådan lidt hygge og retro over det, og så er det jo en utrolig let ret. Ganske fint touch med saucen oven på baconen.

Rødbede- og bønnesalat
rødbede- og bønnesalat, salat, rødbeder, hvide bønner4-5 personer

700 g skrællede rødbeder
1 dåse cannellinobønner
1 dl fløde
2 dl mælk
salt
1 håndfuld frisk citrontimian

ekstra citrontimian til pynt

Rødbederne skæres i mindre stænger og vendes i et fad med de skyllede bønner, fløde og mælk. Krydr det med salt og drys citrontimian over. Stil det i ovnen ved 200 grader i en lille times tid – tjek rødbedernes mørhed ved at stikke til dem med en kniv undervejs. Drys frisk citrontimian over lige inden servering.

Note: En ok bønnesalat, men jeg tror stadig, den havde været bedre med med sorte bønner. Jeg blev lidt irriteret over fejlen, hvilket kom til at gå lidt ud over retten, da jeg ikke fik leget så meget med sammensætningen, som jeg oprindeligt havde planlagt.