Farsbrød med oliven, salatost og bacon, rødbede- og bønnesalat

Farsbrød med oliven, salatost og bacon, rødbede- og bønnesalat

I søndags havde vi inviteret gæster på besøg, hvor jeg serverede farsbrød (inspireret af en opskrift, jeg så på et tidspunkt hos Newyorkerbyheart) og en rødbede- og bønnesalat. I sidstnævnte ville jeg have brugt sorte bønner, men havde glemt at lægge dem i blød aftenen inden (meget klassisk fejl ved bønneretter, som jeg troede, jeg var vokset fra – suk!). I stedet brugte jeg hvide cannellinobønner fra dåse.

 Farsbrød

6-8 personer

1 kg oksekød 3-7%
1 æg
100 g salatost med chili og oregano
160 g hakkede oliven
2 tsk oregano
2 tsk basilikum
salt og peber
100-150 g god tyk bacon
hickory-sauce*

Bland oksekød, æg, smuldret salatost, oliven og krydderier til en fars og form et farsbrød ud af det. Læg baconskiverne på, så det dækker kødet, og smør baconen med hickory-sauce. Stil farsbrødet i ovnen ved 200 grader og lad det stege i en time.

*kan du ikke finde hickory-sauce i supermarkedet, kan du røre din egen bbq-sauce og bruge den i stedet

Note: Det er meget sjældent, at jeg får farsbrød, men der er sådan lidt hygge og retro over det, og så er det jo en utrolig let ret. Ganske fint touch med saucen oven på baconen.

Rødbede- og bønnesalat

4-5 personer

700 g skrællede rødbeder
1 dåse cannellinobønner
1 dl fløde
2 dl mælk
salt
1 håndfuld frisk citrontimian

ekstra citrontimian til pynt

Rødbederne skæres i mindre stænger og vendes i et fad med de skyllede bønner, fløde og mælk. Krydr det med salt og drys citrontimian over. Stil det i ovnen ved 200 grader i en lille times tid – tjek rødbedernes mørhed ved at stikke til dem med en kniv undervejs. Drys frisk citrontimian over lige inden servering.

Note: En ok bønnesalat, men jeg tror stadig, den havde været bedre med med sorte bønner. Jeg blev lidt irriteret over fejlen, hvilket kom til at gå lidt ud over retten, da jeg ikke fik leget så meget med sammensætningen, som jeg oprindeligt havde planlagt.8 thoughts on “Farsbrød med oliven, salatost og bacon, rødbede- og bønnesalat”

 • Sikke en smuk ret, jeg elsker når der er masser af farve og struktur i en ret 🙂

  Jeg har heller ikke fået farsbrød siden jeg boede hjemme, min mor yndede at lave dem med slatne porre og stegte det temmelig tørt, så siden har jeg haft mine aversioner mod det – men det kunne jo godt være man skulle revidere sine ideer om det lille farsbrød 🙂

  Rødbedesalaten ser skøn ud, mums…

  – Maj 😀

 • Maj – mange tak! Jeg var selv behørigt overrasket over farven på væden – den blev meget pang 🙂

  Altså alene baconen gav en del points her i huset, så hvis bare du har en god udgave af den, så kan det ikke gå helt galt, hvis du afprøver denne her opskrift 😉

 • NYBH – tak skal du have. Og det bedste er – der var lige til et par ekstra portioner en anden dag, så det blev fluks frosset ned bagefter og venter nu blot på en hverdagsaften, hvor vi ikke orker at lave mad, men blot varmer dette op – uhm 🙂

 • Madame – mange tak 🙂
  Det er faktisk ret sjældent, vi får hakket oksekød efterhånden (især i forhold til da vi var studerende). Det er lidt skægt at tænke på – men det er nu meget godt i sådan en ret 🙂

 • Hej Piskeriset.
  Wau – hvor ser det lækkert ud. Ikke mindst ser salaten så fantastisk ud at den må snart afprøves – sammen med farsbrødet, helt klart.
  Mange lørdagshilsner
  Charlotte den 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *