Kornblinis

Kornblinis

Jeg bladrede lidt i en af mine yndlingskogebøger – ‘Klimakogebogen’ fra 2009 – og faldt over nogle kornblinis, jeg gerne ville prøve. De kunne indgå i frokosten her i weekenden.

I den oprindelige opskrift indgår der bredbladet persille, og jeg er så heldig, at persillen i haven har klaret sig gennem den milde vinter, så det kunne jeg plukke direkte fra krydderurtebedet. Derudover justerede jeg lidt på blandingsforholdene samt udelod muskatnød.

Kornblinis

12 stk.

250 g kogte perlebyg
1 æg
1 dl friskhakket bredbladet persille
2 fed hvidløg, hakkede
1 lille rødløg, hakket
2 spsk olivenolie + olie til stegning
salt og peber

Hæld alle ingredienserne i en blender og blend det til en ensartet masse. Hæld olie på en blinispande (en almindelig pande kan også bruges) og steg dine kornblinis, indtil de er gyldne på begge sider.

Servér dem som en del af en forret eller til frokost.

Note: Kornblinis er en fin lille servering, som du kan kombinere med mange andre ting. Jeg valgte at servere dem sammen med ærtecreme og frikadeller.

kornblinis


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.