Græske courgette-frikadeller

Græske courgette-frikadeller

Disse græske courgette-frikadeller fik jeg lyst til at prøve efter at have talt med min græske ven. Hende spurgte jeg nemlig til råds i forbindelse med mit fødselsdags-benspænd. Og hun fortalte, at i Grækenland går man ikke så meget op i fødselsdag (i hvert fald ikke, da hun var barn), så man havde ikke så mange fødselsdagstraditioner. I Grækenland er ens navnedag langt vigtigere. Men, sagde hun, man havde ofte en række småretter (fingerfood), man serverede til fødselsdagsfester, og disse courgette-frikadeller er en af dem. De er dog ret bløde, så jeg vil foreslå dig som minimum at bruge gaffel, når du spiser dem.

De minder om de squashfrikadeller, jeg har blogget om tidligere, men denne græske udgave indeholder flere friske krydderurter.

Min ven sendte mig en opskrift fra Argiro. Den legede jeg lidt videre med og fik så dette resultat.

Courgette-frikadeller

4-6 personer

2 mellemstore courgetter / squash
½ dl purløg, hakket
½ dl bredbladet persille, hakket
½ dl mynte, hakket
1 æg
100 g fetaost, smuldret
1 dl hvedemel
salt og peber
olivenolie til stegning

Vask courgetterne og riv dem på et groft rivejern. Vend dem i lidt groft salt og læg dem i en si over en skål. Lad dem stå der et kvarters tid, inden du trykker de revne courgetter for at få ekstra saft ud af dem. Hæld dem derefter over i en skål og rør peber, friske krydderier, æg og feta i. Rør hvedemel i, så det bliver en lidt grødagtig masse.

Hæld olie på en stor pande og varm det op. Læg klatter af courgettedej på med en spiseske og steg dine courgette-frikadeller på begge sider. Sørg for først at vende dem, når de har stegt længe nok til at danne en skorpe – ellers bliver det noget værre rod. Læg dem på en tallerken og servér dem sammen med en dip eller dressing. Courgette-frikadeller kan naturligvis spille hovedrollen i et måltid men kan også serveres som tilbehør til en kødret.

Note: Friske og saftige courgette-frikadeller. De er ret bløde og skal derfor håndteres forsigtigt på panden, men jeg kan godt lide, at de ikke er så kompakte. De kunne være sjove at bruge som vegetarfyld i en burger.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *