Oto

Oto

Her i Danmark er en del fødselsdagstraditioner med søde sager, men i Ghana serverer man den vegetariske ret, oto, til morgenmad! Og det bliver jeg jo nødt til at prøve i forbindelse med mit fødselsdags-benspænd.

Retten laves typisk på yams eller plantain, rødløg og rød palmeolie, så det er ikke en ret, der er så let at lave herhjemme. Yams kan være svært at få fat på, men jeg fandt en afrikansk butik tæt på Hovedbanegården i København, der havde det på lager. Rød palmeolie droppede jeg, da palmeolie ofte produceres i områder med regnskov, som bliver fældet for at gøre plads til palmerne. Så jeg brugte kokosolie i stedet. Så manglede jeg til gengæld den røde farve, som giver oto den orange farve, så… jeg måtte snyde lidt og puttede en smule gurkemeje i, så retten fik lidt farve.

Oto

2 personer

200 g yams, skrællet og skåret i tern
lidt kogevand
½ løg, finthakket
kokosolie
½ tsk gurkemeje
salt
2 kogte æg

Kog yams i en kasserolle, indtil det er mørt. Mens det koger, putter du lidt kokosolie på en pande og steger løgene ved lav varme, indtil de er møre. Slut af med at drysse gurkemeje over og svits det et halvt minuts tid.

Tag yams-ternene op af kasserollen og mos dem med en gaffel i en anden skål. Hæld løgene i og tilsæt lidt kogevand. Mos videre med gaflen (og tilsæt mere kogevand efter behov), indtil du får en jævn mos. OBS – hvis du bruger en elpisker, risikerer du, at du får en ret sej mos. Smag til med salt og fordel din oto i to små skåle. Top dem med kogte æg – evt. halverede eller skåret i både.

Note: Meget simpel ret, som smager ganske glimrende. Jeg har lavet den mest simple udgave, men jeg har også set versioner, der er smagt til med tørrede rejer eller er toppet med peanuts.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.