selleripostej, postej, vegetar, kartofler, hasselnødder, nødder, knoldselleri, hvidløg, karry, soya, æg, flødeDagen har budt på to timers træning – jeg tror kun, vi var halvt så mange som normalt, for sneen lagde en dæmper på folks lyst til at komme udenfor hjemmets trygge vægge i dag – og derefter hastede jeg hjem, for jeg skulle have Ninjaen på besøg. Vi skulle ikke blot spise frokost sammen – ligesom sidst var der også nogle zombier, der skulle slagtes!

Frokosten bestod af en selleripostej, som jeg fandt opskriften til i 05/09 af Mad! Jeg justerede dog lidt op på sellerimængden og lidt ned nødderne, da det passede bedre med det stykke selleri, jeg havde tilbage. Desuden undlod jeg porre og kom mere hvidløg i. Den blev serveret med en ond og doven tzatziki og en salat bestående af radicchio, finthakkede saltede citroner, persille og honning. Jeg syntes dog, den blev lidt for bitter, så jeg blogger ikke blandingsforholdene.

Selleripostej med kartofler og hasselnødder
3-4 personer

250 g kartofler
150 g hasselnødder
250 g knoldselleri
3 presset fed hvidløg
1 spsk olie
1 tsk karry
2 spsk soya
salt og peber
3 æg
½ dl fløde

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre. Du må IKKE putte salt i kogevandet! Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en gaffel. Hak nødderne groft og bland dem i mosen. Riv knoldsellerien på den grove side af rivejernet og bland det i mosen.

Varm olien op på en pande og tilsæt karry. Svits knoldselleri og hvidløg på panden i tre-fire minutter og tilsæt derefter soya. Tag panden af komfuret. Rør æg og fløde sammen i en skål og rør derefter de resterende ingredienser i. Hæld det hele i en smurt bageform og bag postejen i ovnen ved 180 grader i ca. en time.

Note: Dejlig krydret og fyldig postej, som muligvis var lidt for grov til reelt at være en postej, men som smagte aldeles fremragende. Absolut en dejlig måde at få vegetarmad på, og jeg kan anbefale en småhidsig tzatziki til – men så skal du heller ikke være vampyr eller på anden måde hvidløgsforskrækket 😉

Nu har jeg fået skovlet nok sne for i dag, så resten af aftenen vil stå på et par praktiske forberedelser til i morgen, hvor vi får gæster (igen), og så insisterer gemalen på, at vi også skal have set en film, så jeg er spændt på, hvad det mon bliver…