Selleripostej med kartofler og hasselnødder

Selleripostej med kartofler og hasselnødder

Frokosten bestod af en selleripostej, som jeg fandt opskriften til i 05/09 af Mad! Jeg justerede dog lidt op på sellerimængden og lidt ned nødderne, da det passede bedre med det stykke selleri, jeg havde tilbage. Desuden undlod jeg porre og kom mere hvidløg i. Den blev serveret med en ond og doven tzatziki og en salat bestående af radicchio, finthakkede saltede citroner, persille og honning. Jeg syntes dog, den blev lidt for bitter, så jeg blogger ikke blandingsforholdene.

Selleripostej med kartofler og hasselnødder

3-4 personer

250 g kartofler
150 g hasselnødder
250 g knoldselleri
3 presset fed hvidløg
1 spsk olie
1 tsk karry
2 spsk soya
salt og peber
3 æg
½ dl fløde

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre. Du må IKKE putte salt i kogevandet! Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en gaffel. Hak nødderne groft og bland dem i mosen. Riv knoldsellerien på den grove side af rivejernet og bland det i mosen.

Varm olien op på en pande og tilsæt karry. Svits knoldselleri og hvidløg på panden i tre-fire minutter og tilsæt derefter soya. Tag panden af komfuret. Rør æg og fløde sammen i en skål og rør derefter de resterende ingredienser i. Hæld det hele i en smurt bageform og bag postejen i ovnen ved 180 grader i ca. en time.

Note: Dejlig krydret og fyldig postej, som muligvis var lidt for grov til reelt at være en postej, men som smagte aldeles fremragende. Absolut en dejlig måde at få vegetarmad på, og jeg kan anbefale en småhidsig tzatziki til – men så skal du heller ikke være vampyr eller på anden måde hvidløgsforskrækket 😉

Nu har jeg fået skovlet nok sne for i dag, så resten af aftenen vil stå på et par praktiske forberedelser til i morgen, hvor vi får gæster (igen), og så insisterer gemalen på, at vi også skal have set en film, så jeg er spændt på, hvad det mon bliver…15 thoughts on “Selleripostej med kartofler og hasselnødder”

 • Uhm det er lige mig, elsker både selleri og nødder.
  Håber I får en hyggelig aften med en god film.
  Snyd I har så meget sne, det er da vildt.

 • Lene – altså, du må godt få noget af den sne, jeg har skovlet – det ligger alligevel bare og fylder 😀

  Rygtet vil vide, at det er 2. sæson af tv-serien Deadwood, som vi skal se. Jeg glæder mig – det er en god serie 🙂

 • Selleripostej, det er vidst også det de fleste forbinder med væmmelig vegetarmad:)
  Synes nu, at den lyder meget lækkert, men opskriften vil nok kun blive afprøvet en dag, hvor jeg er alene hjemme:)
  Tzatiki er bar så lækkert! Uhmm…

 • Anne – noget i stil med 'uhm, det smager vel nok godt – ligesom det plejer!' – og så hjalp hun mig med at rydde meget af opvasken væk. Elsker den slags gæster 🙂

 • Åh, det lyder lækkert, og vi har et knoldselleri liggende lige klar til brug 🙂
  Jeg skal ud og skovle sne nu – der er faldet så meget, at det når støvlekanten 😉

 • Madame – jamen det er jo perfekt 🙂

  Uha, så meget har vi heldigvis ikke fået (med mindre jeg da hopper bestemte steder i haven ;-)). Der var ikke faldet særlig meget siden jeg skovlede i går eftermiddags, så jeg kunne nøjes med at feje et par cm væk her til morgen 🙂

 • ehm, skal knoldsellerien vendes direkte i mosen eller svitses med hvidløg først?

  ikke fordi det kommer til at gøre en forskel her, nu har jeg blandet det hele 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *