Spinatpasta med fløde
Har du brug for en hurtig, velsmagende ret, så er spinatpasta med fløde din ven! Den er tilmed vegetarisk, men hvis du ikke kan undvære kød, så kan denne ret også serveres som tilbehør til kød og fisk.
En af de vigtigste detaljer ved denne ret er at bruge en god pasta. Du kan selvfølgelig lave den selv, men har du ikke tid til det, så vælg en god linguine. Jeg foretrækker den fra Rummo, da den har en god mouthfeel, men har du en anden favorit, så bruger du selvfølgelig bare den.
Spinatpasta med fløde
2 personer
400 g spinat, store blade fra frost
smør til stegning
½ løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
1 tsk basilikum
½ dl vand
1½ dl fløde
salt og peber
citronsaft
Derudover:
linguine pasta – gerne den fra Rummo
Sæt vand over til pasta. Drys lidt salt i vandet, når det begynder at koge, og put så pastaen i.
Smelt smør på en stor pande og svits løg, hvidløg og basilikum ved mediumvarme i et par minutter. Tilsæt spinaten sammen med lidt vand og lad det simre, indtil spinaten er blød og gennemvarm. Tilsæt fløden og lad det simre videre, indtil blandingen er cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hæld vandet fra pastaen og anret det på to tallerkner. Fordel spinatblandingen over.
Note: Spinatpasta med fløde smager skønt! Det er simpel vegetarmad, som egner sig fortrinlig til en småtravl hverdagsaften. Hvis du savner kød, kan du eventuelt drysse det friskstegt bacon eller rejer over. Jeg holdt dog retten så grøn som muligt, så den passede til mit grøn mad-benspænd.
Jeg har ikke tænkt over, at der er den store forskel på pasta – det var dejligt, at du gør opmærksom på det. Jeg vil kigge efter en linguine. Her elsker vi spinat, så din spinatpasta er lige noget for os 🙂
Det var noget, jeg for alvor blev opmærksom på, da et vennepar boede i Italien gennem flere år og kunne fortælle en del om pastatyper. Det gav mig lyst til at dykke lidt mere ned i emnet 🙂