Avokado skildpadde

Avokado skildpadde

Vidste du, at man – hvis man er rigtig heldig – kan finde en avokado skildpadde i mit køkken? Eller, det kunne man i hvert fald i går, fordi legebarnet her mente, at der skulle kreeres noget sjovt til bloggen. Og da jeg jo har grøn mad-benspænd, så ville jeg eksperimentere med en avokado.

Til en avokado skildpadde skal du bruge en moden avokado, og ja – jeg ved godt, at det kan være svært at ramme den halve time, hvor avokadoen er perfekt moden, men prøv alligevel. Du skal også bruge et par sorte peberkorn, du kan bruge som øjne, og så kan du overveje, om du vil have en form for fyld i skildpadden (i hulningen, hvor avokadostenen har været). Jeg havde ikke fyld i denne udgave, men det kunne for eksempel være en creme lavet på kogt æggeblomme, mayonnaise og krydderier. Sidst men ikke mindst skal du bruge noget til at tegne skildpaddeskjoldet op med. Her brugte jeg lidt soyasauce.

Sådan laver du en avokado skildpadde

Tag en moden avokado og halvér den på langs med en skarp kniv. Tag den halvdel uden avokadosten og brug en spiseske til at løsne kanten af avokadoens skræl. Tryk skeen ned mellem skrællen og avokadokødet på den nederste brede del af avokadoen og brug skeen til at tage avokadokødet ud i ét stort stykke.

Læg avokadohalvdelen på en lille tallerken (gerne en blå eller gul, så skildpadden enten ‘svømmer’ eller ‘ligger på en strand’. Tag den anden halvdel af avokadoen og skær et par tynde både (fjern eventuelt stenen først). Skær dem til ca. på midten (på tværs), så du kan bruge de to brede stykker som forben og de to korte og tykke til bagben. Placér dem som vist på billedet.

Tag de to peberkorn og tryk dem ned på den forreste, slanke del af avokadoen. Tag derefter en skarp urtekniv og skær en ridse, så du får formet et skildpaddehoved. Rids dernæst et skjoldmønster med kniven. Brug et lille stykke køkkenrulle til at fjerne eventuel ‘avokadofnuller’, der opstår under ridsningen. Skjoldet er ikke så tydeligt – slet ikke når der er fjernet ‘fnuller’, så tag gerne en meget tynd, ren pensel. Jeg kan anbefale at købe en makeup-pensel til eyeliner og KUN bruge den i køkkenet! Dyp penslen i lidt soyasauce og pensl det i det ridsede skjold, så det bliver lidt mere tydeligt.

Servér din avokado skildpadde – enten som en forret i sig selv eller sammen med en skaldyrsret.



2 thoughts on “Avokado skildpadde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *