auberginemadder, aubergine, brød, smør, olivenolie, feta,

Jeg er som sagt i gang med mit sommerforret-benspænd, og i den forbindelse mente jeg, at det var meget passende med et par grillede auberginemadder. Aubergine er en af mine yndlings-sommergrøntsager, og jeg bruger den i mange vegetarretter i løbet af sommeren. I årets varmeste måneder er det nemlig virkelig let at være deltids-vegetar, eftersom udvalget af sæson-grøntsager er stort, og de kræver ikke nær så lang tilberedelsestid som efterårs- og vintergrøntsager.

Men tilbage til disse auberginemadder. De er virkelig lette at lave. Du kan – hvis du vil pifte dem yderligere op – evt. smøre dem med lidt basilikumpesto eller snige et stykke parmaskinke ind under aubergineskiverne, men det er helt op til dig.

Auberginemadder
2 personer

2 x 5-6 cm brede flutesstykker
1 lille aubergine
groft salt
smør eller olie til stegning
feta

Skær auberginen i tykke skiver. Læg dem på en stor tallerken, der er drysset med salt. Drys også salt oven på skiverne. Lad dem trække en halv times tid og børst dem så fri for salt og væde. Varm olie eller smør på en pande. Halvér flutesstykkerne og brun dem på den flade side på panden. Tag dem af, tilsæt evt. lidt mere fedtstof, og steg så auberginerne, indtil de er møre.

Hvis du ikke synes, at brødstykkerne er ‘fedtede’ nok, så kan du smøre dem med lidt ekstra olie eller smør. Læg aubergineskiver over og smuldr lidt feta over alle dine auberginemadder. Skal spises med det samme.

Note: Sprøde, letfedtede og yderst smagfulde! Denne vegetarforret kan sagtens spises af grøntsagsskeptikere – den smager ganske enkelt skønt!