Verdens bedste pesto – basilikumpesto

basilikumpesto, pesto, basilikum, hvidløg, pinjekerner, olivenolie, parmesan, italienskFor nogle uger siden var vi til et familiearrangement, hvor jeg smagte en helt formidabel pesto! Jeg tror nok, jeg kom til at spise riiiigeligt af den, for den var stærkt vanedannende. Til sidst måtte jeg spørge værtsparret om opskriften, for den skulle helt sikkert med mig hjem! Den stammer oprindeligt fra ‘Mit køkken i Umbrien’, men jeg bruger lidt mere olie i min udgave, og det er den, jeg har skrevet her.

Hjemmelavet basilikumpesto
6 personer

1 håndfuld frisk basilikum
3 fed hvidløg
75 g ristede pinjekerner
ca. 2 dl olivenolie
100 g friskrevet parmesan
salt

Alle ingredienser knuses i en blender – hvor meget eller hvor lidt afhænger af, hvilken konsistens du foretrækker. Jeg tilføjede lidt mere olie for at gøre den mere flydende.

Note: Prøv den prøv den prøv den! Jeg mener det! Jeg kunne æde den som slik!

Pestoen blev dryppet ud over resten af aftensmaden, der bestod af pasta, svinemørbrad skåret i skiver, krydret med oregano og stegt på en pande, salat af romaine salat, cherrytomater, gul peberfrugt og solsikkekerner samt hjemmelavede croutoner med hvidløg og rosmarin.

33 thoughts on “Verdens bedste pesto – basilikumpesto

 1. Jeg havde mere tænkt at du lavede noget til mig! Jeg havde ikke overvejet at lave det selv… men uha, jeg har vist lige lidt for travlt til at jeg kan nå det… og jeg kører ind i en tunnel… krkrrrxzzzzz…

 2. Uhm, den lyder altså ikke tosset, jeg elsker frisk basilikum..
  Min blender er desværre lige afgået ved døden….
  Hvor længe tror du sån en omgang her kan holde sig i køleskabet?

 3. Jeg har lavet den pesto flere gange her i sommer, den smager rigtig godt, og købe pesto vil altid kede din mund efter du har smagt den hjemmelavet.. Den kan godt holde sig køleskabet i et par dage..

 4. MissMuffin – som Mette Lykke skriver – desværre kun et par dage. Jeg er ellers frisk på at kværne en portion mere allerede i dag, men jeg har planlagt, hvad vi skal have i weekenden, så det går ikke… *pokkers*

 5. Nam-nam! Tusind tak for opskriften, jeg kan næsten ikke vente, men måske jeg skal udskyde det til efter morgenmaden 🙂

  Vi bruger også gerne pesto som et ekstra pift til aftensmaden. Og på madpakker under pålæg – det er vildt lækkert 🙂

 6. Madame – jeg er blevet rigtig glad for pesto det seneste års tid, men har været lidt forbeholden mht. at lave mit eget, for 'der skulle alt for meget frisk basilikum' og hvad jeg nu ellers havde af dårlige undskyldninger! Jeg går nok ikke helt væk fra pesto på glas, men jeg skal sørenjensemig helt sikkert lave mit eget igen! 🙂

 7. Nej.. Jeg har ikke kogebogen, læret at lave den af en veninde, da hun på sommerferie hos mig..Jeg har en mursten af en kogebog der hedder sølvskeen. Det skulle være bogen udi det Italienske.

 8. Pingback: Kalkun med merianpesto | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Fødselsdag med et italiensk strejf | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Stegt hornfisk med kartoffel-broccolisalat | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Sommersalat med mozzarella-tomater samt linsesuppe med grøntsagstopping – LCHF-style | Piskeriset på eventyr

 12. Pingback: Fødselsdag med et italiensk strejf | Piskeriset på eventyr

 13. Pingback: Tips til at smøre gode sandwiches | Piskeriset på eventyr

 14. Pingback: Stegt aubergine med pesto og hytteost – LCHF-style | Piskeriset på eventyr

 15. Pingback: Kalkun med merianpesto | Piskeriset på eventyr

 16. Pingback: Oktober: Nødder - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 17. Pingback: Grønkålspesto - en rigtig vinterpesto - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 18. Pingback: Forårsfisk med grøntsager - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 19. Pingback: Vegetarret med oregano-pesto - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 20. Pingback: Stegt blæksprutte med pasta, pesto og palmekål - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *