Baconkiks

baconkiks, kiks, bacon, brød, mandler, mandelmel, rosmarin, olivenolie, æg, hvedemelDa jeg serverede baconmarmelade sammen med osteanretningen til gemalens fødselsdag, kunne jeg ikke nære mig og satte også disse baconkiks på bordet! Det er alt for sjældent, jeg bager kiks og knækbrød, så det var rigtig hyggeligt at kaste sig over dette enkle projekt, for ja – de er meget lette at lave.

Jeg havde brug for en basisopskrift på kiks, så jeg fandt en opskrift på kiks hos The Nourishing Home. Den oprindelige opskrift var uden hvedemel (og bacon selvfølgelig), men jeg tilpassede målene til min fortolkning af baconkiks.

Baconkiks
ca. 16 små kiks

75 g bacon – jeg brugte den fra Aalbæk
2½ dl mandelmel*
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
1 æg
1-2 spsk hvedemel

*det kan du sagtens lave selv ved at blende mandler meget fint

Skær baconen i små stykker og steg dem helt sprøde på en pande. Gem baconfedtet og læg baconen på et stykke køkkenrulle. Når baconen er helt afkølet, finthakker du dem. Rør baconen sammen med mandelmel, rosmarin og salt. Rør derefter olivenolie og æg i. Ælt lidt hvedemel i – dejen skal stadig være fugtig.

Drys mel på et bord og rul dejen ud med en kagerulle – gerne så dejen er rektangulært – og skær forsigtigt dejen i små firkanter. Sæt dem på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem ved 175 grader i 10-12 minutter. Sluk ovnen og lad dine baconkiks hvile et par minutter i ovnen, inden du tager dem ud og lader dem køle af. Spis dem med det samme eller opbevar dem i en lufttæt boks.

Note: Disse baconkiks har en fin, diskret smag af bacon. Hvis du vil have en kraftigere baconsmag, så tilføjer du selvfølgelig blot lidt mere bacon til dejen.

6 thoughts on “Baconkiks

  1. Dem må jeg prøve. Når jeg bager knækbrød, ruller jeg dejen ud mellem to stykker bagepapir – ville det ikke også være lettere med den dej her, tror du? Har i øvrigt en henvisning til dig på bloggen i dag, så du skal ikke være overrasket, hvis der kommer en del kig ovre fra Skivholmebloggen 🙂
    vh/Karen

    • Det stod der faktisk i den oprindelige opskrift, men jeg syntes egentlig ikke, det var svært at rulle dejen ud med lidt mel på bordet og køkkenrullen.

      Det må jeg tjekke. Jeg så overskriften på dit blogindlæg lige før og markerede det straks som et must read 😀

    • Håber du kan lide det. Hvis du er til rødkitsoste eller blåskimmeloste, så er baconmarmeladen særlig god til disse typer 🙂

        • Man kan hælde lidt af det oven på baconmarmeladen, så det holder sig bedre, hvis det skal gemmes et stykke tid, men ellers vil jeg gemme det til at stege i en af de følgende dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *