Balsamico-glaserede rosenkål

Balsamico-glaserede rosenkål

Her kommer tredje og sidste gang tilbehør, vi serverede til en helstegt kalkun for nylig – her er det en portion balsamico-glaserede rosenkål, der kom på bordet sammen med kartoffelbradepande og broccolisalat.

Jeg hentede inspiration fra en opskrift på Delish, men justerede på målene, så der blandt andet blev brugt mere balsamico-eddike, ligesom jeg undlod at bruge hvidløg i retten.

Balsamico-glaserede rosenkål

ca. 6 personer

500 g rosenkål
3-4 spsk olivenolie
3 spsk balsamico-eddike
1 dl vand
1 spsk honning
1 spsk dijonsennep
salt og peber

Skyl rosenkålene og halvér dem. Hæld olie i en dyb pande og svits kålene på den flade side i 3-4 minutter (lad dem være i fred – ikke noget med at koste dem rundt på panden med en ske eller lignende), indtil de bliver gyldne. Tilsæt vandet og læg et låg på panden. Lad det simre, indtil rosenkålene bliver møre – tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis det er nødvendigt. Vær opmærksom på, at kålene kun lige skal nå at blive møre men stadig faste. Tag kålene af panden og hæld så balsamico-eddike, honning og sennep på panden. Rør det godt sammen og lad det simre, indtil det tykner. Vend kålene i væden og lad dem få et par minutter, inden du smager til med salt og peber. Servér dine balsamico-glaserede rosenkål med det samme.

Note: Balsamico-glaserede rosenkål er bestemt værd at prøve. Det er noget helt andet end de gennemkogte, kedelige rosenkål, man fik i 80’erne og 90’erne – glaseringen klæder de små kålhoveder ganske godt.6 thoughts on “Balsamico-glaserede rosenkål”

 • Det ser spændende ud og skal laves til stegen i morgen 🙂
  Jeg vil også lave noget spændende med asparges. Har du et tip?
  Tak for din altid gode inspiration og lækre retter 🙂

 • Det ser godt ud, det vil jeg prøve!

  Har du prøvet at riste halverede rosenkål vendt i olivenolie og salt i ovnen? Det er også rigtig lækkert.

 • Det lyder utroligt lækkert med balsamico-glaserede rosenkål! Rigtig god idé som skal prøves her. Da jeg var barn kunne jeg ikke udstå rosenkål, men sådan er det ikke mere 🙂

  • Hehe, nej de små kål kan godt dele vandene, men jeg har heldigvis oplevet at give flere gæster en god oplevelse med rosenkål i løbet af de seneste år 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *