balsamico-glaserede, balsamico-eddike, rosenkål, sennep, honning

Her kommer tredje og sidste gang tilbehør, vi serverede til en helstegt kalkun for nylig – her er det en portion balsamico-glaserede rosenkål, der kom på bordet sammen med kartoffelbradepande og broccolisalat.

Jeg hentede inspiration fra en opskrift på Delish, men justerede på målene, så der blandt andet blev brugt mere balsamico-eddike, ligesom jeg undlod at bruge hvidløg i retten.

Balsamico-glaserede rosenkål
ca. 6 personer

500 g rosenkål
3-4 spsk olivenolie
3 spsk balsamico-eddike
1 dl vand
1 spsk honning
1 spsk dijonsennep
salt og peber

Skyl rosenkålene og halvér dem. Hæld olie i en dyb pande og svits kålene på den flade side i 3-4 minutter (lad dem være i fred – ikke noget med at koste dem rundt på panden med en ske eller lignende), indtil de bliver gyldne. Tilsæt vandet og læg et låg på panden. Lad det simre, indtil rosenkålene bliver møre – tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis det er nødvendigt. Vær opmærksom på, at kålene kun lige skal nå at blive møre men stadig faste. Tag kålene af panden og hæld så balsamico-eddike, honning og sennep på panden. Rør det godt sammen og lad det simre, indtil det tykner. Vend kålene i væden og lad dem få et par minutter, inden du smager til med salt og peber. Servér dine balsamico-glaserede rosenkål med det samme.

Note: Balsamico-glaserede rosenkål er bestemt værd at prøve. Det er noget helt andet end de gennemkogte, kedelige rosenkål, man fik i 80’erne og 90’erne – glaseringen klæder de små kålhoveder ganske godt.