Klassiske hasselbach kartofler

hasselbach kartofler, smør

Jeg har holdt en lille pause fra månedens 90’er-benspænd, da jeg har blogget en del om middagen til gemalens fødselsdag, men her i weekenden kom vi tilbage på sporet, da vi serverede hasselbach kartofler for vores gæster (som tilbehør til lynstegt oksehjerte, kålsalat samt brombærsauce).

I min barndom og i teenageårene kom der rigtig mange kartoffelretter på bordet – ikke kun fordi jeg boede på landet, hvor der altid var kartofler som tilbehør til alle retter, men fordi det også var yderst populært i 80’erne og 90’erne – inden pastaen og risene for alvor overtog i de danske køkkener. Det er egentlig lidt sjovt at tænke på, hvor sjældent vi spiser kartofler i dag hjemme hos os, for her består tilbehøret ofte af kål.

Klassiske hasselbach kartofler
Ca. 6 personer

1½ kg små kartofler
100 g smeltet smør
Salt og peber

Skrub kartoflerne grundigt og snit tynde, dybe ridser (max halvt ned) i hver kartoffel. Dyp den snittede side i smeltet smør og læg dine hasselbach kartofler på en bagepapirbeklædt bageplade. Drys dem med salt og peber.

Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 45-60 minutter. Smør dem med smeltet smør, efter 20-25 minutter og igen, når de tages ud af ovnen. Servér dem med det samme.

Note: Jeg havde helt glemt hvor godt, hasselbach kartofler smager – men nu er kartofler med smør generelt også et hit hos mange.

2 thoughts on “Klassiske hasselbach kartofler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *