Så er det tid til at finde tidsmaskinen frem – i denne måneds benspænd laver jeg nemlig mad fra 90’erne! Sidste år havde jeg stor fornøjelse af at dykke ned i 80’er-køkkenet, men i år bevæger jeg mig ca. 10 år frem og kigger på, hvad jeg/vi spiste dengang, hvor Beverly Hills 2010 dominerede tv-billedet, og hvor man drak Pisang Ambon til festerne (… irk!).

Men hvad forbinder vi egentlig 90’erne med, når det gælder mad? Det kan jo variere fra person til person, og da jeg boede på landet, så var der visse retter, som nogle vil forbinde med 90’erne, men som jeg først for alvor stødte på i 00’erne. Det gælder for eksempel madtærter – det var ikke udbredt i min omgangskreds dengang i 90’erne. Til gengæld kom der gerne bradepandepizza, flødekartofler og drømmekage på bordet. Pitabrød var også almindelige, men dem bloggede jeg også om i 80’er-benspændet, så jeg ved endnu ikke, om de også får en tur i denne måned. Jeg var også teenager på det tidspunkt, så jeg fik også smagt nogle Isbjørne samt diverse drinks med Malibu og Pisang Ambon. Man burde næsten lave en moderne udgave af en af de drinks…

Hvilke retter får dig til at tænke på mad fra 90’erne?