90’erne – nostalgisk aften

90’erne – nostalgisk aften

Sidste weekend holdt vi 90’er-tvserie-aften sammen med en række venner, og da jeg ikke er særlig stærk i 90’er-veganermad, så var fokus i stedet på mad fra 90’erne.

Som velkomstdrink skulle vi selvfølgelig have en rigtig klassiker fra 90’erne -nemlig Isbjørn. Kender du ikke den, kan jeg fortælle, at det er en meget, meget blå drink jeg har fået til en del fester i 90’erne. I en klassisk Isbjørn indgår der Sprite, Blå Bols eller Blå Curacao, vodka samt isterninger. Jeg valgte at eksperimentere lidt og brugte Faxe Kondi i drinken, men det gør den noget sødere end den klassiske udgave, så hold dig til Sprite.

Jeg blev jo nødt til at lave flødekartofler – og hold op hvor har jeg fået det til mange sammenkomster i 90’erne! Det var fin (og let) mad, da jeg gik i gymnasiet, og det kan jo laves på mange måder. Jeg valgte den klassiske metode fra dengang, hvor kartoflerne blev skåret i tynde skiver og lagt i en dyb bradepande. Det blev overhældt med fløde (rigtig fløde – ikke madfløde eller andre løsninger), lidt presset hvidløg samt salt og fik derefter et godt drys revet ost. Jeg havde en gnalling Prima Donna fra sidste måneds benspænd, så den fik lov til at udgøre toppingen, og så blev det ellers sat i ovnen ved 200 grader og blev først hevet ud, da kartoflerne var møre, og osten var gylden.

Hvad går godt sammen med flødekartofler? Jamen det gør en cuvettesteg da! Sådan en på 1,2 kg blev smidt i et fad efter at være blevet ridset med en skarp kniv og gnedet med salt og tørret ramsløg. I fadet hældte jeg et par dl hvidvin, og så fik kødet ellers lov til at hygge sig i ovnen ved 150 grader i ca. 1½ time.

Sidst men ikke mindst skulle der selvfølgelig også være en salat, og det blev en ret enkel udgave bestående af rucola, cherrytomater og ristede pinjekerner.

Vi fik set en hel del tvserie-afsnit den aften, og det var hyggeligt – meeen også en udfordring, for der var en del af serierne, der ikke lige var mig. Vi startede med et afsnit af Alf, selvom det er en 80’er-serie, og vi måtte erkende, at visse minder ikke behøver at blive vakt til live. Den serie var altså meget sjovere, da man var barn – og lettere anstrengende, når man som os har rundet de 30 år.

Derefter så vi blandt andet Futurama, South Park, Red Dwarf, Angel, Frasier og Xena. Jeg blev overrasket over, at Red Dwarf og Angel skuffede mig så meget – har flere gange overvejet at se begge serier, men jeg fik bestemt ikke et godt indtryk af dem der. Til gengæld var det skønt at opleve, at de gamle afsnit af South Park stadig holder.

Nu er der muligvis nogen, der undrer sig over, at vi ikke så Friends eller Beverly Hills 90210, for det er et par af de mest kendte tvserier i 90’erne, men helt ærligt – dem har vi jo set en million gange allerede, så det gad vi ikke.

Hvilken eller hvilke tvserier elskede du at se i 90’erne – og synes du stadig, at den/de holder den dag i dag?

flødekartofler


21 thoughts on “90’erne – nostalgisk aften”

 • Det lyder godtnok hyggeligt med en 90er aften! 😀

  Jeg kan stadig sumpe til lidt Fresh Prince of BelAir(Rap fyr i L.A) eller Home Improvement(Ti Tommelfingre)… det er dog ikke tv-kunst på nogen måde, eller komik på højt plan… bare godt at slå hjernen fra til 🙂

  Futurama, Simpsons og Southpark holder bare for altid – ligesom Mike Judge’s Beavis & Butthead og King of the Hill…

  • Ja ikke? The good old days 😀
   King of the Hill… det kan jeg ikke lige placere. Til gengæld haaaadede jeg Beavis & Butthead 😀

  • Jeg må indrømme, at det også mest er farven, jeg kan lide ved drinken. Smagsmæssigt er den ikke (længere) så interessant 🙂

 • Hvor ser det lækkert ud med din klassiske gæstemiddag – den må prøves her snart igen! I 90’erne slugte jeg serien ‘X-files’ med de to specialagenter Mulder og Scully 🙂

  • Uha, den serie slugte jeg godt nok også råt dengang! Jeg har flere gange overvejet at gense den, men jeg ved ikke, om jeg tør – er bange for, at den ikke vil virke lige så fantastisk i dag 🙂

 • Kan overhoved ikke huske jeg så nogle serier i 90érne… Det årti står for mig som arbejde, arbejde, arbejde, ups… 1 barn, mere arbejde, …… 1 bare til.. endnu mere arbejde,…Sygdom.. mere arbejde … 🙂

  Hyggehygge
  Marianne

  ps.. men jeg kan godt huske flødekartoflerne og skinken… og møllehjul´s flute….

 • Lækker aften! Jeg kan bestemt huske Angel, Red Dwarf og South Park. Futurama er vist mere 00’erne for mig, da den startede midt i ’99.

  • Jeg har til gengæld først set Red Dwarf nu – og jeg må indrømme, at den virkede ret bedaget, men serier og film kommer også hurtigt til at virke gamle, hvis de for eksempel bruger ‘fremtidsteknologi’, der siden bliver overhalet af virkelighedens teknologi 🙂

 • 90’ermad er lækker! Især den simple salat har jeg lyst til nu.
  Jeg så ikke så meget tv, da jeg var barn (hvilket jeg jo primært var i 90’erne), men kan huske, at jeg var ret vild med Full House.

 • Åh, de gode gamle flødekartofler fra dengang man altid lavede mad efter Karoline kogebøgerne 🙂 Jeg kunne godt lige nappe en portion efter at have set dit indlæg. Hvor hyggeligt med en 90’er-aften.
  Kh Nadia

  • Nemlig! Og siden er folk blevet ret bange for at bruge dem, for en del af opskrifterne indeholdt jo en del smør/ost/fløde. Men der er nu nogle gode opskrifter imellem 🙂

 • Buffy The Vampire Slayer 😀 ! Den holder 100. Især første sæson som er langt mere horror-agtig end resten af serien. Jeg elsker den (og så er deres tøj så dejligt kikset).

  • Oh yeah! Det var faktisk planen, at vi skulle se et afsnit fra serien, men et kommunikationsbrist gjorde, at to af deltagerne gik fejl af hinanden mht. hvem, der skulle medbringe et afsnit. Har dog aldrig set alle sæsonerne, så det er en serie, jeg overvejer at se (igen) på et tidspunkt 🙂

 • Buffy – Angel – og ikke mindst Twin Peaks og jeg synes alle holder stadig. Dog lånte jeg min Angel serie ud til en af konfirmanderne sidste år som var SÅ betaget af Twilight og vist nok drømte om at blive vampyr som vokse (?) og hun synes bare ikke den holdt!

  Flødekartofler og kinakål det er sen 80’er og tidlig 90’er for mig. Vi fik kinakål til alt og jeg har faktisk ikke spist det siden 😀

  • Haha, nej der er også et stykke fra Angel og til Twilight. Personligt synes jeg, at Twilight har endnu mindre med vampyrer at gøre end Angel, men jeg er også til oldschool-vampyrer, som drikker blod og er dødsensfarlige 😉

   Jeg overvejede at lave en salat med kinakål, men jeg kunne ikke få mig selv til det – det var alligevel FOR retro til mig 😀

  • The good old days – før verden for alvor blev online. Helt underligt at tænke på i dag 🙂

   • Ja det er helt mærkeligt at sidde og se dem igen. Jeg har netop fået de sidste X-files på dvd til min samling, og vi er i gang med serien. Den er stadig god, synes jeg. Men man kan godt se, at teknologien har ændret sig lidt siden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *